بررسی نقش و اهمیت استراتژی تولید کمپوست و کا هش آلودگی های محیط زیستی ناشی از آن از دیدگاه تولید کنندگان کمپوست و مدیریت مواد زائد جامد

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 554

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ESPME03_574

تاریخ نمایه سازی: 25 اسفند 1392

چکیده مقاله:

یکی از روشهای مهم مدیریتی در ارتباط با زائدات جامد شهری، تبدیل آنها به کمپوست میباشد. ولی باید توجه کرد که در صورت تولید نادرست و آلوده بودن محصول نهایی، فرآیند تولید کمپوست و استفاده از آن باعث ایجاد آثار نامطلوب برای انسان و محیط زیست خواهد بود.هدف این پژوهش بررسی استراتژی تولید کمپوست و کاهش خطرات و آلودگیهای ناشی از تولید آن می باشد این پژوهش از نوع کاربردی بوده و از نظر روش تحقیق ، از نوع توصیفی با رویکرد پیمایشی است جامعه آماری در این پژوهش کارکنان شاغل دربخش مدیریت پسماند استان تهران و کارگران کارخانه کمپوست تهران در سال 90-91انتخاب شده اند و حجم نمونه با استفاده از جدول مورگان328 نفر می باشد. بر اساس هدف پژوهش پرسشنامه ای محقق ساخته وروش آماری این پژوهش از طریق نرم افزار spss محاسبه شدو از دو روش آماری توصیفی و استنباطی (آزمون من ویتنی )مورد بررسی و تجزیه تحلیل قرار گرفت .نتایج نشان می دهد پاسخگویان در حال حاضر بر این باورند که تولید کمپوست در رسیدن به اهداف توسعه پایدار و درپیشگیری از آلودگیهای محیط زیستی تاثیر زیادی نداردورسانه های جمعی در بهبود عملکرد تولید کمپوست تاثیرگذار نمیباشند و تفکیکدرمبدا مهمترین چالش در رابطه با تولید کمپوست در ایران نمیباشدو و همکاریهای متقابل و دوجانبه بین گروههای هدف وجود ندارد و همچنین از نظر پاسخگویان تولید کمپوست نسبت به سایر روشهای دفن و دفع روش بهینه ای در ایران محسوب میشود.راه حل پیشنهادی در این مورد عبارت است از فرهنگ سازی و آموزش همگانی در زمینه تفکیک از مبدا ، نظارت بر ایمنی و حفظ سلامت کارکنان کارخانه های کمپوست سازی و ترویج استفاده از کمپوستدر کنار کود های شیمیایی ،لحاظ کردن سود اقتصادی حاصل از آن در حسابهای ملی کشور می باشد.

کلیدواژه ها:

استراتژی ، کمپوست ، آلودگیهای محیط زیستی ، مدیریت مواد زائد جامد

نویسندگان

فرشته شاه حسینی

دانشجوی کارشناسی ارشدآموزش محیط زیست دانشگاه پیام نور

سید محمد شبیری

دانشیاردانشگاه پیام نورگروه آموزش محیط زیست

حسن هویدی

استادیاردانشگاه تهران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • جوادی ابهری، ن، 1378، بررسی روشهای مختلف تولیدکمپوست و ارائه ...
  • خراسانی، ن، 1370، کمپوست و کاربرد آن در کشا ورزی، ...
  • شیرازی، ه، 382 1، تکنولوژیکمپوست، فصلنامهآموزشیپژو هشیمد یریتپسما ند ها ...
  • [ءاعبدلی، م ع، 1384، بازیافت مواد زائد شهری (کاهش، استفاده ...
  • PennWell، 2009, Waste Management World Magazine _ Vol 10 Issue ...
  • _] Choi, H.L. , Richard, T.L. &Ahn, H.K.200 1 .composting ...
  • نمایش کامل مراجع