ارزیابی مدل اروپایی محاسبه فرسایش خاک (EUROSEM) در بخشی از حوزه کارون شمالی در استان چهار محال و بختیاری ( سولیجان )
محل انتشار: دهمین کنگره علوم خاک ایران
سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 3,522
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SSCI10_097
تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385
چکیده مقاله:
فرسایش خاک یکی از مهمترین مسائل زیست محیطی، کشاورزی و تولید غذا در جهان است [7 و 8] و امروزه یکی از معضلات اساسی کشور ما می باشد [2] جهت اعمال فعالیت های مختلف برای کاهش فرسایش و رواناب، نیاز به آگاهی از عوامل موثر و میزان تأثیر آنها بر روی فرسایش و رواناب می باشد و از آنجا که تحقیق مذکور در صحرا و در منطقه ای انجام شده است که آمار و اطلاعات مربوط به دبی آب و رسوب وجود نداشت، نیاز به کاربرد تکنولوژی تخمین فرسایش برای برآورد شدت فرسایش خاک را الزامی می نمود . برای تخمین فرسایش در دهه های اخیر، مدل های تجربی ریاضی - فیزیکی زیادی توسعه پیدا کرده اند [6]
اساس تکنولوژی پیش بینی فرسایش این است که هر مدل فرسایشی باید اثر چهار فاکتور اقلیم، خاک، توپوگرافی و کاربرد اراضی را بر فرسایش خاک نشان دهد [.9] مدل EUROSEM ، یک مدل فرسایشی و دینامیکی گام به گام است که میزان رواناب، فرسایش و رسوب را در فرآیندهای شیاری و بین شیاری در باران های تک رخداد برای مزارع و حوضه های آبخیز کوچک مدل سازی می کند . این مدل با دریافت اطلاعاتی در قالب فایل های ورودی، اطلاعات مورد نیاز از قبیل کل رواناب، کل فرسایش، هیدروگراف رواناب و منحنی سنجه رسوب را در قالب فایل های خروجی به ما
می دهد [.4] اهداف زیر در این تحقیق مورد بررسی قرار گرفت :
1- ارزیابی مدل یوروسم در زیر حوزة آبخیز منطقة سولیجان در استان چهارمحال و بختیاری .
2- تخمین میزان فرسایش خالص و رسوب با استفاده از مدل یوروسم در زیر حوزة آبخیز منطقة سولیجان در استان چهارمحال و بختیاری .
-3 تهیههیدروگرافروانابو منحنیسنجهرسوبمنطقهموردمطالعهدر هر رخداد بارندگیبااستفاده از مدل EUROSEM
نویسندگان
مهدی امیرپور
کارشناس ارشد خاکشناسی دانشگاه صنعتی اصفهان
احمد جلالیان
عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی اصفهان
علی زین الدینی
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :