وقوع پدیده پس ماند در اندازه گیری غلظت املاح با دستگاه TDR و کپسول مکش

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: دهمین کنگره علوم خاک ایران
  • کد COI اختصاصی: SSCI10_071
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1076
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فریبرز عباسی

عضو هیات علمی ( استادیار ) موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی

چکیده

دستگاه TDR دارای استفاده وسیع در اندازهگیری رطوبت و هدایت الکتریکی ظاهری خاک (ECa) بوده و به ابزاری مؤثر و با ارزش در علوم خاک تبدیل گردیده است . این دستگاه اولین بار توسط وارد و همکاران (Ward et al., 1988) برای اندازهگیری غلظت املاح در محیطهای سه بعدی پیشنهاد گردید . دارای محاسن ویژه از جمله اندازهگیری توأمان رطوبت و غلظت املاح بدون تخریب ساختمان خاک است . لیکن واسنجی آن بخصوص برای اندازهگیری غلظت املاح در مقیاس بزرگ چندان ساده نیست . معمولا برای اندازهگیری غلظت املاح توسط TDR دو سری واسنجی برای پروبهای آن نیاز است تا بتوان ابتدا مقاومت ظاهری را به ECa و سپس در ادامه هدایت الکتریکی ظاهری را به هدایت الکتریکی آب خاک (ECw) مرتبط نمود . در این تحقیق نحوه واسنجی پروبهای TDR برای اندازهگیری غلظت املاح در لایسیمترهای بزرگ حاوی دو نمونه خاک لومی و لوم ماسهای دست نخورده بررسی و پدیده خاصی تحت عنوان پدیده پس ماند املاح که ممکن است هنگام واسنجی پروب های TDR برای اندازه گیری غلظت املاح اتفاق افتد، ارایه گردیده است . در دستگاه TDR ، مقاومت ظاهری (Z) با استفاده از رابطه ذیل به هدایت الکتریکی ظاهری خاک (ECa) تبدیل میشود (Topp et al., 1988)

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.