لزوم بازنگری و انجام مهندسی ارزش تاسیسات آبگیری و شبکه های آبیاری و زهکشی و استفاده از دیدگاه های بهره برداران قبل از اجراء (نمونه موردی: طرح تامین و شبکه آبیاری و زهکشی ساحل راست خیرآباد)

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 632

فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ECSD01_087

تاریخ نمایه سازی: 25 اسفند 1392

چکیده مقاله:

هدف از مهندسی ارزش اجراء پروژه با حداقل هزینه کل ممکن ،زمان کمتر برای رسیدن به مرحله بهربرداری بدون افزودن بر هزینه ها یا کاستن از کیفیت کار می باشد . در این خصوص یکی از پروژهایی که مورد باز نگری و مهندسی ارزش قرار گرفت طرح تامین آب و شبکه آبیاری و زهکشی خیر آباد می باشد . این طرح به وسعت 6700 هکتار در جنوب غربی دشت بهبهان در استان خوزستان و در حاشیه ساحل راست رو دخانه زهره واقع شده است. بر اساس نتایج مطالعات مرحله اول با توجه به الگوی کشت تصویبی، سیستم آبیاری بارانی ،سطحی ،قطره ای و نواری پیشنهاد گردید .همچنین نحوه تامین آب شبکه با توجه به داشتن حقابه هر دو ساحل راست و چپ ، لذا با استفاده از بند انحرافی با سرریز حدود 300 متر و سیستم آبگیری دو طرفه جهت تامین آب اراضی ساحل راست و چپ به ترتیب با دبی 6/45 و 17/45 متر مکعب در ثانیه طراحی گردید و از آنجائیکه عرض رودخانه خیر آباد در محل آبگیری حدود 800 متر می باشد و با توجه به کاهش دبی رود خانه بخصوص در سالهای اخیرو همچنین عدم تقارن آبگیرها ی طرفین و ایجاد رسوب در سالهای اولیه دوره بهر برداری از مخزن سد که می تواند در دوران بهربرداری مشکلاتی بهمراه داشته باشد . لذا طرح بند انحرافی با آبگیر دو طرفه منتفی و مقرر گردید با استفاده ازایجاد سر دهنه با سازه تثبیت بسترو همچنین استفاده از سر دهنه های موجود نسبت به تامین آب مطمئن جهت هر دو ساحل اقدام نمود . همچنین بدلیل کاهش کیفیت آب رودخانه به ناچار تغییراتی در محدوده طرح و به تناسب آن نوع سیستم آبیاری و الگوی کشت ایجاد گردید که علاوه بر اصلاح پلان شبکه باعث اعمال دیدگاههای بهر برداران در طراحی شبکه گردید.

نویسندگان

علی کردانی

مدیر مطلعات حوزه زهره سازمان آب و برق خوزستان

حسین سلج محمودی

مدیریت حوزه زهره و بنه باشت سازمان آب و برق خوزستان

بهمن شاه محمدی نبی

مدیر اجرای پروژه حوزه زهره سازمان آب و برق خوزستان، دانشجوی کارشناسی ارشد آبیاری و زهکشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات خوزستان

علی اصغر بهزادی

کارشناس مطالعات حوزه زهره سازمان آب و برق خوزستان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :