ارزیابی مقایسه ای دقت مد لهای مختلف سری زمانیMA, AR, ARMA در پیش بینی تولید پسماندهای شهری تهران

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی خدمات شهری و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: USE01_064
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 911
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نیما توکلی شیرازی

کارشناس ارشد مهندسی عمران

چکیده

برآورد م یزان تولید پساب شهر ی نقش مهمی را در مدیریت مواد زائد جامد در کلانشهرها ایفا می کند. با این حال، دستیابی به دقت مطلوب در تخمین با توجه به الگوها ی تولید پساب در بسیاری از مناطق در حال رشدنتایج حاصل از این پیش بینی، مقدار تولید آتی پسماندی خواهد بود که برای یک چالش مهم به شمار میرود. داشتن مدیریتی صحیح و در چارچوب توسعه پا یدار، نیازمند برنامه ریزی اصو لی است . در این مقاله دقت مدل های مختلف سری زما نی در پیش بینی پسماندها ی شهر ی تهران ارز یابی شده است . بدین منظور دقت 12 مرکب اتورگرس یو-میانگین متحرک MA(q میانگین متحرک AR(P ترکیب مختلف از مدل های اتورگرسیودر پیش بینی پسما ندهای شهر ی ارز یابی شده است . بدین منظورسری داده ها ی پسماند شهرARMA(p,qتهران استفاده شد و پس از نرمال سازی، ارز یابی پا یائی و ایستائی داده ها مدل ها برازش یافت و بر ای تع ی ین استفاده گردیدPACFو خودهمبستگی جزئیACFالگوی مناسب برای سری دادهها از توابع خودهمبستگی و خطوط محدوده 95 درصد احتمال روی آن نوع سری زمانی تعیین گردیدρو با استفاده از کولوروگرام تعداد 40 الگو ی مختلف سر ی زما نی بر مجموعه داده های آموزش ی پسماند شهر ی بررس ی گرد ید و از بین آنها 12MA(2), MA(3), AR(1), ARMA(1,1), ARMA(1,3), ARMA(1,4), ARMA(1,5), AR(2),الگوی نتایج بهتری را ایجاد کردند. طبق نتایج مدل های مختلف، الگویARMA(4,1), ARMA(4,2), ARMA(4,3کمتر ین مقاد یر آکا ئیک و میانگین مربعات خطا را ایجاد کرد که به عنوان بهتر ین الگو انتخابARMA(4,2 گردید و از آن در پیشبینی مقاد یر پسماند شهر ی مربوط به سر ی زما نی داده های آزما یشی استفاده گرد ید. طبق نتایج مدل های سری زما نی در پیش بینی پسماندها ی شهری دقت مطلو بی داشته و قابل یت استفاده در مسائل پیشبینی و برآورد آن را داشته و قابلیت اتصال با مدل های مدیریت پسماند و توسعه شهری را دارا میباشند

کلیدواژه ها

پسماندهای شهری، تهران، سری زمانی، پیشبینی، ارزیابی مقایسهای

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.