سال انتشار: 1392
محل انتشار: شانزدهمین همایش ملی بهداشت محیط ایران
کد COI مقاله: NCEH16_191
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 599
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
متن کامل (فول تکست) این مقاله منتشر نشده و یا در سایت موجود نیست و امکان خرید آن فراهم نمی باشد.
مشخصات نویسندگان مقاله ارزیابی الگوهای رایج در پایش کیفی منابع آب کشور و ارائه رهیافت نو در این خصوص (با رویکرد علمی، اقتصادی و اثربخشی)
چکیده مقاله:
مقدمه و اهمیت موضوع: در حال حاضر کنترل کیفیت آب متکی بر نمونه برداری نقطهای و اندازهگیریهای آنالیتیک ابزاری برای تعیین غلظت آلاینده ها است. محدودیت های قابل توجهی برای این نوع کنترل وجود دارد که از آن جمله می توان به عدم تشخیص حضور آلاینده های ناشناخته و غیر روتین و غیراقتصادی بودن آنالیزها اشاره نمود. مقاله حاضر سعی دارد تا روشهای زیستی نوین کاربردی جهت پایش کیفی منابع آب ارائه نماید. مواد و روشها: با توجه به هدف مطالعه که معرفی تکنیک ها و ابزارهای موجود برای کنترل بیولوژیکی کیفیت آب با تمرکز بر مزیت ها و معایب نسبی آنها می باشد اطلاعات مورد نیاز با بررسی و جمع آوری داده های موجود و مطالعات موردی ارائه شده در کتب تخصصی، مقالات و سایتهای معتبر علمی تهیه و تدوین گردید.نتایج و بحث: روشهای پایش زیستی اغلب برای پایش تغذیه گرایی (اوتروفیکاسیون) و آلودگی با مواد آلی استفاده شده است. تکنیکهای نوین پایش زیستی مشتمل بر بیومارکرها، بیوسنسورها، سیستمهای هشدار سریع بیولوژیکی (BEWS) و سنجش بیولوژیکی کل ارگانیسم ها می باشد که برای اکثر منابع آب قابل استفاده است. بیوسنسورها نمایندههای ضعیفتری از کیفیت بیولوژیکی ارائه میکنند و در مقابل بیومارکرها در نشان دادن کیفیت بیولوژیکی قویتر عمل مینمایند. از لحاظ تاکسونومیکی اغلب از گونهها استفاده شده و سایر طبقهبندیهای تاکسونومیکی کاربرد کمتری دارند. گیاهان ماکروسکوپی، بیمهرگان اعماق آبها، فیتوپلانکتونها، ماهی و فیتوبنتوسها سهم بیشتری را در مطالعات نسبت به سایر گونهها به خود اختصاص دادهاند.نتیجهگیری: استفاده از روشهای نوین زیستی در پایش کیفی منابع آب می تواند اطلاعات مفیدی در خصوص کیفیت آب و آلودگیها ارائه نموده و مزایای اقتصادی نیز در بر داشته باشد. لذا رویکرد مناسب به این سو در کنار پایشهای شیمیایی توسط سازمانهای مسئول و آموزش کارشناسان خبره در این خصوص ضروری به نظر می رسد.
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا NCEH16_191 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/237428/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:آرمانفر، فریدون و مسافری، محمد و زارعی، خدیجه و اسفندی، فهیمه،1392،ارزیابی الگوهای رایج در پایش کیفی منابع آب کشور و ارائه رهیافت نو در این خصوص (با رویکرد علمی، اقتصادی و اثربخشی)،شانزدهمین همایش ملی بهداشت محیط ایران،تبریز،https://civilica.com/doc/237428
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1392، آرمانفر، فریدون؛ محمد مسافری و خدیجه زارعی و فهیمه اسفندی)
برای بار دوم به بعد: (1392، آرمانفر؛ مسافری و زارعی و اسفندی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- LTE – LOW TEMPERATURE EVAPORATOR
- TWO APPLICABLE TECHNOLOGIES FOR WATER EXTRACTION AND DESALINATION
- RESEARCH RESULTS IN UNCONVENTIONAL WATER TREATMENT
- OCEAN, THERMAL POTENTIAL, AND DESALINATION (OTPD)
- DEVELOPMENT OF SUSTAINABLE WATER TREATMENT METHODS USING LOCAL RESOURCES, MODERN CRUST, TRADITIONAL CORE
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.