بررسی اثر pH بر روی جذب فنل از منابع آبی توسط ریشه های مویین گیاه شاهبیزک (Atropa belladonna L.)
محل انتشار: اولین همایش تخصصی زیست پالایی
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 999
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
BIOREMEDIATION01_112
تاریخ نمایه سازی: 23 اسفند 1392
چکیده مقاله:
با توجه به رشد روزافزون جمعیت و به دنبال آن افزایش تقاضا جهت آب از یک سو و با توجه به محدود بودن منابع آب از سوی دیگر، اهمیت استفاده مجدد از پساب به عنوان منبعی قابل اطمینان، جهت تأمین آب وحفظ محیط زیست بیش از پیش آشکار است. در سال های اخیر از ریشه های مویین گیاهان مختلف جهت پاکسازی محیط، از آلاینده های مختلف خصوصا آلاینده های ارگانیک، مانند فنل و مشتقات آن استفاده های زیادی شده است.فنل ترکیبی سمی بوده و همواره تهدیدی جدی برای سلامتی انسان و سایر جانوران است. در این تحقیق جهت حذف فنل از محیط آبی، از ریشه های مویین گیاه شاهبیزک به عنوان منبع آنزیم پراکسیداز استفاده شد. جهت تولید ریشه های مویین از باکتری آگروباکتریوم ریزوژنز استفاده گردید و حضور ژن rol B در ریشه ها بررسی شد. پساب صنایع دارای دامنه pH وسیعی هستند، از این رو بررسی توانایی گیاه در جذب سم در pHهای مختلف بسیار مهم است. توانایی ریشه های مویین گیاه شاهبیزک در جذب سم فنل با غلظت 100 میلی گرم در لیتر، در دامنه pH 11-2 مورد ارزیابی قرار گرفت. کارایی جذب بالا در مدت یک ساعت در دامنه وسیعی از pH (8-4) حاصل شد.بیش ترین میزان جذب فنل (85%)، درpH = 6 اتفاق افتاد. کارایی جذب فنل در pH خارج از دامنه 9 – 4 ، در ریشه های مویین شاهبیزک بالاتر از 60%بود که این امر نشان از مقاومت خوب ریشه ها در برابر تغییرات pH دارد
کلیدواژه ها:
نویسندگان
حمیده مظاهری
دانشجوی کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی کشاورزی دانشگاه بوعلی سینا
خسرو پیری
عضو هیئت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلی سینا
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :