گیاه پالایی به عنوان رویکرد پایدار در برنامه ریزی زیست محیطی شهرکهای صنعتی

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 854

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BIOREMEDIATION01_089

تاریخ نمایه سازی: 23 اسفند 1392

چکیده مقاله:

شهرک صنعتی منطقه‌ای است که به منظور توسعه صنعتی و متمرکز شدن تولیدات صنعتی تأسیس شده است. هدف از مقاله حاضر بررسی نقش و کاربرد گیاهان در برنامه ریزی و مدیریت فضای سبز شهرکهای صنعتی به منظور کاهش آلودگی های آلی و معدنی می باشد. روش تحقیق در این مقاله توصیفی- تحلیلی و اطلاعات تحقیق با استفاده از داده های کتابخانه ای و مروری بر تحقیقات داخلی و خارجی بدست آمده است. با توجه به مفهوم توسعه پایدار، مدیریت روابط سیستم های انسانی و اکوسیستم ها به منظور استفاده پایدار از منابع در جهت تامین رفاه حال و آینده انسانها و اکوسیستم ها و لزوم توجه به اثرات زیست محیطی ناشی از فعالیت های شهرک های صنعتی امری ضروری می باشد. لذا طراحی و برنامه ریزی پایدار این گونه شهرکها در جهت ارتقای زیست محیطی، اقتصادی و اجتماعی آنها امری مهم تلقی می شود. نتایج تحقیق حاصل گویای آن است که می توان کارکردهای گوناگونی از قبیل: نیازهای اکولوژیکی و بیولوژیکی، عملکردی و نیازهای زیبایی شناسی را برای محیط های سبز در مناطق صنعتی در نظر گرفت. گیاهان به ویژه گیاهان بومی پالاینده آلودگی در این امر نقش مهمی را ایفا می نمایند؛ چرا که گیاهان بومی سازگاری هر چه بیشتر و سریعتری با شرایط محیطی نظیر آب و هوا و موقعیت منطقه دارند؛ لذا نسبت به شرایط نامساعد مقاوم تر بوده و هزینه نگهداری آنها کمتر می باشد. از طرف دیگر، گیاهان بومی به تغییرات آب و هوایی و بطور کلی تغییرات محیطی حساس می باشند و تغییرات ایجاد شده در رویش، گلدهی و شکل ظاهری آنها اثر گذاشته و از برهم خوردن تعادل اکوسیستم بیش از تخریب آن خبر می دهند. بدین ترتیب برنامه ریزان و مدیران می توانند با استفاده از گونه های گیاهی به ویژه گونه های بومی به عنوان شاخص تغییرات محیطی به کنترل شرایط اکولوژی حاکم بر منطقه بپردازند.نتایج کلی تحقیق بیانگر آن است که در مدیریت فضای سبز انتخاب گونه های گیاهی به عوامل مختلفی نظیر اقلیم ، نوع خاک و نیز نوع آلاینده محیطی بستگی دارد. لذا گیاه پالایی می تواند به عنوان یک راهکار مناسب در راستای توسعه پایدار جهت کاهش آلودگی های زیست محیطی در اکوسیستم های انسان ساز به مانند شهرک صنعتی مطرح باشد.

نویسندگان

لعبت تقوی

استادیاردانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

محسن کافی

استاددانشگاه تهران

نعمت الله خراسانی

استاددانشگاه تهران

نیما فرزام فر

دانشجوی کارشناسی ارشد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • مطیعی لنگرودی، سید حسن. 1385. بررسی و ارزیابی اثرات شهرک ...
  • زاهدی، شمس السادات. نجفی، غلامعلی، بست مفهومی توسعه پایدار، فصلنامه ...
  • معمار و شهرساز، مهندسین مشاور. 1380. فضای سبز مناطق صنعتی، ...
  • cwe Raymond P. E Cohen Rosenthl 1998. Designing eco- industrial ...
  • Schnour, J.L, and Licht, L.A. (1995). "Phytoremediation t organic and ...
  • Shump, J. F., and Tracy, J.C. (1993). :Beneficial effects of ...
  • Roger. 1997. Manufactured site, ...
  • نمایش کامل مراجع