تهیه پودر ماست فوری و ارزیابی برخی از خصوصیات ماست بازساخته

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: بیست و یکمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCFOODI21_1910
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1236
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا اسفندیاری

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز

عسگر فرحناکی

عضو هیئت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز

محمدهادی اسکندری

عضو هیئت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز

مهرداد نیاکوثری

عضو هیئت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز

چکیده

خشک کردن به روش پاششی روشی مناسب برای تولید پودر ماست میباشد . در این تحقیق پودرماست فوری با استفاده از اضافه کردن هیدروکلوئیدهای کربوکسی متیل سلولز (cmc)، زانتان و کنجاک در دو سطح 0/6 و 0/8% و به دو روش (اضافه کردن به ماست اولیه قبل از فرایند خشک کردن( 1) و به پودر ماست حاصل از خشک کن پاششی( 2)) تهیه شد. پس از بازسازی پودرها، بعضی از خواص آن ها از جمله میزان آب اندازی، ظرفیتنگهداری آب و بافت نمونه ها مورد ارزیابی قرار گرفت. طبق نتایج، آب اندازی در نمونه های حاوی صمغ مشاهده نشد. همچنین تمام ماست ها به جز نمونه های حاوی صمغ cmc و نمونه های حاوی 0/6% صمغ زانتان و کنجاک که به روش 1 تهیه شده اند، دارای ظرفیت نگه داری آب 100% می باشند. در شرایط یکسان نمونه های حاوی صمغ کنجاک قویترین بافت و نمونه های حاوی صمغ cmc ضعیفترین بافت را از خود نشان می دهند.

کلیدواژه ها

پودر ماست فوری، کربوکسی متیل سلولز، کنجاک، زانتان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.