ملاس و کاربردهای آن در صنایع تخمیری

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: بیست و یکمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCFOODI21_1828
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3203
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرضیه موسوی نسب

دکترای صنایع غذایی دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی،دانشکده علوم کشاورزی،دانشگاه شیراز

زهرا فرقانی

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی ، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه شیراز

آرزو سیدی

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی ، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه شیراز

چکیده

ملاس در زبان لاتین به معنی عسل است . از زمانی که بشر به زراعت نیشکر دست یافت، پساب قندریزی های خودرا به نام ملاس می شناخت . درگذشته ملاس شیرین تر ازامروز بود و به مصرف تغذیه ی انسانی می رسید . قند سفید نیزبه مصرف در مراسم رسمی و طبقات ویژه اختصاص داشت. در سال 1340 از 4000 تن ملاس تولیدی حدود 900 تن شکر بدست آمد. از آن زمان به بعد استفاده از این روش برای جلوگیری از به هدررفتن قند ملاس مرسوم شد. همچنین کارخانجات قند به سوی تولید تفاله ی خشک با ملاس به عنوان علوفه ی دامداری و استفاده از ملاس در کارخانجات تولید الکل و خمیر مایه حرکت کردند. میزان تولید ملاس درکارخانجات چغندر قند 7-4 درصد وزن چغندر مصرفی و در کارخانه های نیشکر 3.7-2.7 درصد وزن است. در این مقاله به کاربردهای ملاس اشاره شده است.

کلیدواژه ها

ملاس ، پساب، روش استفن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.