بررسی غنی سازی مواد غذایی با آهن

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: بیست و یکمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCFOODI21_427
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1572
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد محمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی دانشگاه صنعتی اصفهان

محمد شاهدی باغ خندان

عضو هیئت علمی گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه صنعتی اصفهان

چکیده

کم خونی از مهمترین بیماری های شایع در جهان است و سازمان بهداشت جهانی تخمین زده است که حدود 1/62 میلیارد نفر در جهان مبتلا به کم خونی می باشند. فقر آهن به طور معمول نتیجه کمبود آهن در رژیم غذایی، عدم جذب آهن موجود در رژیم غذایی و یا ترکیبی از این دو مورد م ی باشد که می تواند موجب کاهش رشد فیزیکی و کند شدن تکامل مغزی، خستگی، کاهش توان کاری و قدرت یادگیری گردد. غنی سازی مواد غذایی با آهن یکی از مهمترین راهبردهای مقابله با کم خونی فقر آهناست. در جهان حامل های غذایی زیادی برای غنی سازی با آهن مورد استفاده قرار گرفته است. به ع نوان مثال می توان به غنی سازی شیر و فرآورده های لبنی، غلات صبحانه، نان، نمک، شکر و ادویه جات اشاره کرد. از ترکیبات آهن که برای غنی سازی مواد غذایی استفاده می شود می توان به فروس سولفات ((FeSo(4)، آهن احیا (Fe) و سدیم فریک اتیلن دی آمین تتراستیک اسید (NaFeEDTA) اشاره کرد.

کلیدواژه ها

غنی سازی، آهن، کم خونی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.