بهینه سازی پویا (Dynamic Optimization) روشی مدرن در جهت اپتیمایز کردن فرایند تولید مواد غذایی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: بیست و یکمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCFOODI21_308
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1875
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ندا فرهادی

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی،دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

رضا اسماعیل زاده کناری

عضو هیات علمی گروه علوم و صنایع غذایی،دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

مینا حسن زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی،دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

سارا حیدری

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی،دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

چکیده

هدف:در گزارش حاضر مطالعه ای بر بهینه سازی پویا به عنوان روشی مبتنی بر مدل و ابزاری نهایی در جهت توسعه فراوری مواد غذایی صورت گرفته است.با توجه به اینکه امروزه در پروسه های تولید در صنعت غذا به ویژه فرایند های حرارتی به منظور اطمینان از امنیت محصولات تحت فرایند با حرارت دهی بیش از حد این دسته از محصولات مواجه هستیم تکنیک های بهینه سازی پویا برای محاسبه سیاست های کنترل بهینه می توانند مورد استفاده قرار گیرند که این سیاست ها علیرغم اینکه در بر گیرنده حصول بهترین کیفیت و سود آوری هستند می توانند تضمینی در جهت اطمینان از امنیت ماده غذایی محسوب شوند. نتایج و بحث:ساختار کنترلی مجموعه ای از یک روند همسو و همگام فرایند شبیه سازی و مدل سا زی همراه با شناسایی سیستم های کارآمد و استفاده از ابزارهای بهینه سازی پویا است.در واقع پروسه شبیه سازی تعریفی پویا و کامل از وضعیت موجود عملیات که در بر گیرنده تغییر بهینه دما و فشار در اتوکلاوهای معمول است ارائه می دهد.بدیهی است در چنین روشی توصیف فضایی و مبتنی بر زمان پارامترهای کیفیت،امنیت و دما در محصول مورد نظر نیز لحاظ می شود.لازم به ذکر است که پروسه های تولید مواد غذایی عمدتا در مدهای بچ و نیمه مداوم صورت می گیرد بنابراین در طراحی مدل های مورد استفاده در شبیه سازی چنین فرایند هایی طبیعت وابسته به زمان و غیر خطی آنها نیز اعمال می شود که مبین لزوم استفاده ازمتدهای بهینه سازی سراسری (GO) در مورد این سیستم ها است. نتیجه گیری:در مورد اجرای بهینه سازی پویا در بسیاری از واحد های تولیدی مخصوصا پروسه های حرارتی دستاوردهای قابل ملاحظه ای از لحاظ پارامترهای کیفی و تغذیه ای نسبت به شرایط سنتی موجود گزارش شده است.انتظار میرود توسعه تکنیک های بهینه سازی،نرم افزارها و سخت افزارهای محاسباتی امکان انجام عمل (GO) گسترده تری را فراهم آورد که منجر به تضمین بهترین کیفیت و امنیت خواهد شد.

کلیدواژه ها

بهینه سازی پویا ، پروسه های حرارتی ، بهینه سازی سراسری ، پارامتر های کیف

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.