تأثیر جایگزینی آرد گندم با آرد جو و جولخت بر تخلخل و رنگ نان به روش پردازش تصویر

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: بیست و یکمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCFOODI21_288
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1374
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا شیخ الاسلامی

مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی

مهدی کریمی

مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی

حمیدرضا کمیلی

مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی

مسعود یقبانی

مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی

چکیده

افزایش جمعیت و تغییرات آب و هوایی نیاز به ایجاد تعامل میان زمین و مدیریت آب را به منظور تولید غذا در ایران ضروری نموده است. تمرکز کردن روی جنبه های کشاورزی به تنهایی نمی تواند در کشاورزی پایدار مؤثر باشد و باید به سایر راهکارها نیز در تولید و امنیت غذایی توجه کرد. نان اصلی ترین غذای انسان در کشورهای در حال توسعه وتوسعه یافته است و گندم مهمترین ماده اولیه نان در سالیان متمادی بوده است. بسیاری از این کشورها به دنبال برنامه های جایگزینی سایر غلات و مواد کشاورزی در دسترس به جای گندم هستند که آرد مناسبی را جایگزین آرد گندم نمایند. در میان غلات جو و جو بدون پوشینه کیفیت تغذیه ای بسیار بالایی دارند. این دانه ها حاوی فیبر، ویتامین های ضروری و املاح معدنی مورد نیاز بوده و از نظر چربی مقدار کمی دارند و عاری از کلسترول هستند. آرد جو و جو بدون پوشینه قابلیت استفاده در نانهای ترکیبی را دارند. با وجود این وقتی در ترکیب با گندم استفاده شوند، مغز نان خشک تر و زودتر بیات می شود و در مورد استفاده از آرد جو رنگ تیره ای ایجاد نمود. هدف اصلی این تحقیق قابلیت استفاده از درصدهای مختلف اختلاط آرد گندم با آرد جو و جو بدون پوشینه و مقایسه اثر این دو بود. نتایج نشان داد که رنگ و خلخل در صورت استفاده از آرد جو بدون پوشینه و اسید اسکوربیک و صمغ گوار مشابه شاهد بود. نتایج نشان داد 20% جایگزینی آرد گندم با آرد جو بدون پوشینه بهمراه 1% صمغ گوار و 200 پی پی ام اسید اسکوربیک و جایگزینی آرد گندم با 25% آرد جو با همان مقدارهای صمغ گوار و اسیداسکوربیک بهترین کیفیت را در نان حاصل ایجاد کردند.

کلیدواژه ها

جو، جو بدون پوشینه، خواص تغذیه ای، رنگ، تخلخل، پردازش تصویر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.