بررسی تقلبات آبلیمو از طریق انداز ه گیری اسید سیتریک و اسید D- ایزوسیتریک

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 5,684

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCFOODI21_270

تاریخ نمایه سازی: 4 اسفند 1392

چکیده مقاله:

اسید سیتریک یکی از اسیدهای آلی است که در مرکبات وجود دارد. ترکیب و میزان اسیدهای آلی در آب مرکبات می تواند به عنوان نشانه ای از مرغوبیت محصول نهایی باشد. D- ایزوسیتریک در آبلیمو به طور طبیعی از سیترات با کمک آنزیم اکونیتاز و ایزو سیترات دهیدروژناز تولید می شود، و مقدار آن معمولا به عنوان پارامتری برای تشخیص کیفیت آبلیمو استفاده می شود. در آبلیمو طبیعی نسبت اسید سیتریک به اسید D- ایزوسیتریک 210-100 است. در این مطالعه مقدار اسید سیتریک، اسید D- ایزوسیتریک و نسبت اسید سیتریک/ اسید D- ایزوسیتریک بمنظور تعیین تقلب درآبلیمو مورد بررسی قرار گرفت. اسید D- ایزوسیتریک با استفاده از کیت آنزیمی R-biopharm همراه با دستگاه اسپکتروفتومتر و اسید سیتریک با دستگاه HPLC-UV تعیین مقدار گردید. در این مطالعه 20 نمونه کارخانه ای و 10 نمونه طبیعی موجود در سطح عرضه انتخاب شد. در نهایت میزان اسید سیتریک و اسید D- ایزوسیتریک و نسبت اسید سیتریک / اسید D- ایزوسیتریک محاسبه گردید. نتایج نشان داد که غلظت اسید سیتریک واسید D- ایزوسیتریک و نسبت اسید سیتریک / اسید D- ایزوسیتریک در نمونه های طبیعی در محدوده مجاز استانداردهای بین المللی بود. غلظت اسید D- ایزوسیتریک (430-300 mg/l) و نسبت اسید سیتریک به اسید D- ایزوسیتریک ( 190-137) تنها در یکی از برندهای آبلیموی کارخانه ای در محدوده مناسب قرار داشت، درحالیکه غلظت اسید D- ایزوسیتریک در چهار برند کارخانه ای دیگر در محدوده 198-2 گرم درلیتر و نسبت اسید سیتریک به اسید D- ایزوسیتریک در محدوده 2400-225 گرمدرلیتر بود، که خارج از محدوده مجاز قرار داشتند و نشان دهنده ناخالص بودن آبلیموی تولیدی است. با توجه به اینکه پارامترهای مورد ارزیابی در استاندارد ملی ایران توانایی بررسی تقلب در آبلیمو را ندارد بنظر می رسد قرار دادن حدود مجاز برای مقدار اسید سیتریک، اسید D- ایزوسیتریک و نسبت اسید D-ایزوسیتریک/اسید سیتریک بتواند در بررسی کیفیت آبلیمو موثر باشد.

نویسندگان

منان حاجی محمودی

گروه کنترل غذا و دارو، دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران- معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تهران

محبوبه شانشین

معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تهران

فاطمه زمانی مژده

معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تهران

فرزانه دولتشاهی

معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تهران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • AIIN. 1994. Code of Practice for Evaluation of Fruit and ...
  • KarovicFova J, Kohajdova Z, imko P, Luka'c6ova D 2003. Using ...
  • _ Polonsk J, Simko P, Karasova J. 2001. Determination of ...
  • Saavedra, L., Garcr a, A., and Barbas, C. (2000). Development ...
  • Saccani, G., Gherardi, S., Trifiro, A., Soresi-Bordini, C., Calza, M., ...
  • Velioglu, S., Unal, C., and Cemeroglu, B. (1997). Chemical characterisation ...
  • Wacha, C., Przyborski, H., Roth, I., and Bandion, F. (1994). ...
  • نمایش کامل مراجع