تولید پروتئین تک یاخته (SCP) از گاز طبیعی با مخلوط باکتریها

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: دهمین کنگره ملی مهندسی شیمی ایران
  • کد COI اختصاصی: NICEC10_210
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 4108
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

منوچهر وثوقی

دانشکده مهندسی شیمی و نفت، مرکز بیوشیمی و محیط زیست دانشگاه صنعتی شریف

ایران عالم زاده

دانشکده مهندسی شیمی ونفت، مرکز بیوشیمی و محیط زیست دانشگاه صنعتی شریف

بهاره اسدی شاد

دانشکده مهندسی شیمی و نفت، مرکز بیوشیمی و محیط زیست دانشگاه صنعتی شریف

چکیده

بهره برداری از منابع گاز طبیعی به دلیل ماهیت فیزیکی آن یعنی دانسیته پایین نیازمند سرمایه گذاری سنگین است امری که باعث شده تا طی صد سال گذشته تحقیقات زیادی برای یافتن فناوری های مختلف به منظور بهره برداری اقتصادی از گاز طبیعی انجام پذیرد. در حال حاضر یعنی سال های آغازین قرن 21 میلادی از فناوری های خط لوله، گاز طبیعی مایع شده و تبدیل از طبیعی به محصولات پتروشیمی به صورت گسترده و در مقیاس تجاری برای استفاده از ذخایر گاز طبیعی استفاده می شود. یکی ازروشهای بهره برداری از منابع گاز طبیعی تبدل آن به مواد غذایی مورد نیاز انسان و همچنین تغذیه دام و طیور و آبزیان است. طی این فرایند گاز طبیعی (عمدتا متان) قابل تبدیل به پروتئین های پایه مواد غذایی برخی از حیوانات همچون ماهی، گربه وسگ و درعین حال پروتئین های قابل مصرف در مواد غذایی مصرفی انسان است. ایران بعنوان دومین کشور دارنده ذخایر غنی گاز طبیعی، پتانسیل بالایی برای تولید SCP از متان دارد. پروتئین خام در محصول نهایی، حدود 85% بود که آن را خوراک مناسبی برای حیوانات و حتی مصرف انسان ساخته است . راکتور کاملامخلوط برای فرمانتاسیون استفاده شد. درکشت مخلوط از M.extorquens بعنوان باکتری اصلی برای تولید SCP استفاده شد. ویژگی های اصلی SCP تولید شده، تعیین و با استاندارد FAO مقایسه گردید.

کلیدواژه ها

M.extorquens ، گاز طبیعی ، پروتئیتن تک یاخته (SCP) ، استاندارد FAO

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.