اثر سینرژیک نانواکسید روی و اسید استیک بر میزان رشد باکتری لیستریا مونوسیتوژنز در آب انبه و آب هویج

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: بیست و یکمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCFOODI21_141
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1227
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یدالله عدالت پناه

دانشجوی کارشناسی ارشد بیوشیمی مرکز تحصیلات تکمیلی نانوفناوری علوم پایه پیام نور یزد

محبوبه میرحسینی

استادیار میکروبیولوژی مرکز تحصیلات تکمیلی نانوفناوری علوم پایه پیام نور یزد

ابوالفضل نعمتی پور

کارشناسی ارشد زییست شناسی علوم گیاهی

چکیده

نانوتکنولوژی جایگاه موفقیت آمیزی به عنوان یکی از تحقیقات حیاتی در قرن بیست و یکم پیدا کرد است. ثابت شده است نانو مواد با توجه به تمایل بالا برای اینتراکشن با ماکرومولکولهای زیستی با پیوند به ماکروومولکول باعث غیرفعال شدن و در نتیجه مرگ باکتری و ویروس می شوند. ZNO یکی از 5 ترکیب روی است که اخیراً به عنوان ماده بی خطر توسط سازمان دارو و غذای آمریکا تشخیص داده شده است. و هنگامی که به صورت هماهنگ با اسیداستیک بکارگرفته شود خاصیت ضدمیکروبی بسیار قوی دارد. مواد و روش ها: در پژوهش حاضر، اثر سینرژیک نانواکسید روی و اسید استیک بر میزان رشد باکتری لیستریا مونوسیتوژنز در آب انبه و آب هویج را در غلظت های مختلف مورد بررسی قرار می دهیم. در این تحقیق غلظت های 5mM, 3mM, 1mM و 8mM از اثر هماهنگ نانواکسید روی و اسیداستیک 1% و اسید استیک 1% آزاد را بر روی رشد باکتری لیستریا مونوسیتوژنز در آب انبه و آب هویج را مورد بررسی قرار دادیم. ابتدا بوسیله دستگاه اسپکتروفتومتری طول موج باکتری لیستریا مونوسیتوژنز را در اسید استیک 1% و غلظت های سینرژیک اسید استیک 1% خالص و نانواکسید روی در غلظت های 5mM, 3mM, 1mM و 8mM اندازه گرفتم که در غلظت 5mM و 8mM هماهنگ نانواکسید روی و اسیداستیک 1% و اسیداستیک 1% رقت سازی در غلظت های (10(6), 10(4), 10(2 و (10(8 صورت گرفت که در غلظت های 5mM و 8mM رقت های (10(6 و (10(8 بیشترین اثر ضد میکروبی را نشان داد. نتیجه گیری: اثر سینرژیک نانواکسید روی و اسید استیک 1% در م قابله با اسیداسیداستیک خالص 1%، اثر ضد میکروبی قوی تری دارد.

کلیدواژه ها

نانوپار تیکل اکسیدروی، اسید استیک، لیستریا موتوسیتوژنز، آب انبه و آب هویج

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.