پیش بینی خاستگاه جغرافیائی رقم های مختلف انار ایران با روشهای شیمی سنجی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: بیست و یکمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCFOODI21_113
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 889
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم قادری قهفرخی

دانشجوی دکتری تکنولوژی مواد غذائی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران

مهناز نبیل

دانشجوی دکتری آمار، دانشگاه تربیت مدرس، تهران

محسن برزگر

دانشیار گروه علوم و صنایع غذائی، دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

هدف : هدف از این بررسی پیش بینی خاستگاه جغرافیائی 24 رقم انار ایرانی (Punnica granatum L) با توجه به نیم رخ اسیدهای آلی آنها و با استفاده از روشهای آماری چند متغیره بوده است. مواد و روشها : رقم های مورد بررسی از مراکز تحقیقات کشاورزی یزد و ساوه تهیه شدند. برای تعیین اسیدهای آلی موجود در نمونه ها از کروماتوگرافی مایع با کارائی بالا استفاده شد. تجزیه و تحلیل دادهها با روشهای آماری چند متغیره با نرم افزار (R(2.15.3 انجام گردید. نتایج و بحث : اسیدهای آلی موجود در نمونه های آب انار شامل سیتریک، مالیک، سوکسینیک، تارتاریک، استیک، اگزالیک، شیکیمیک، مالئیک، فوماریک و آسکوربیک اسید بودند که در این بین سیتریک اسید ، اسید غالب بیشتر رقمها بود. پس از استانداردسازی داده ها، با استفاده از روش PCA، گروهبندی مناسبی بر اساس مناطق جغرافیائی مورد بررسی صورت گرفت. در تحلیل خوشهای سلسله مراتبی نیز خوشه های حاصله تا حد زیادی حاوی نمونه های مربوط به شرایط آب و هوائی مشابه بودند. نتیجه گیری کلی : روشهای شیمی سنجی می توانند به عنوان ابزار مناسبی برای اعتبارسنجی نمونه های غذائی مورد استفاده قرار بگیرند.

کلیدواژه ها

انار، اسیدهای آلی، شیمی سنجی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.