بررسی اثر فرآیند پاربویلینگ بر روی خواص کمی و کیفی (فیزیکوشیمیایی) دو رقم برنج ایرانی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: بیست و یکمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCFOODI21_082
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 862
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهمن پارسائیان

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی کشاورزی گرایش تکنولوژی صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان

اسماعیل عطای صالحی

مدرس و عضو هئیت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان

صمد صبوری

عضو هئیت علمی مرکز تحقیقات برنج کشور استان گیلان شهرستان رشت

چکیده

برنج از خانواده گرامینه (گندمیان) بوده و یکی از غلات اساسی مورد مصرف انسان می باشد. کاهش ضایعات، افزایش راندمان فرآوری و افزایش بازار پسندی برنج ایرانی نسبت به انواع وارداتی، از اولویت های بخش صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی کشور به شمار می آید. در این پژوهش اثر فرآیند پاربویلینگ بر درصد برنج سالم، سختی دانه و درجه سفیدی برنج ارقام اصلاح شده خزر و بومی هاشمی مورد بررسی قرار گرفت. محصول فرآیند پاربویلینگ در سه دمای آب 70، 80 و 100 و درجه سانتیگراد و زمان خیساندن 1، 2 و 4 ساعت و زمان بخاردهی 10، 15 و 20 دقیقه در 17 تیمار با برنج غیر پاربویل شده مورد مقایسه قرار گرفت. نتایج نشان می دهد که پاربویلینگ باعث افزایش درصد برنج سالم و سختی دانه شده اما درجه سفیدی آن کاهش می یابد.

کلیدواژه ها

پاربویلینگ، برنج بومی هاشمی، برنج اصلاح شده خزر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.