جداسازی و تعیین هویت گونه های لیستریا در همبرگر

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: بیست و یکمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCFOODI21_055
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 946
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لادن منصوری نژند

دانشگاه شهید باهنر کرمان، دانشکده دامپزشکی، گروه بهداشت مواد غذایی

سپیده سالاری

دانشگاه شهید باهنر کرمان، دانشکده دامپزشکی، گروه بهداشت مواد غذایی

چکیده

باکتری لیستریامونوسیتوژنز کوکوباسیل، گرم مثبت غیراگ گذار می باشد. میزان و پراکندگی این باکتری در طبیعت زیاد است. این باکتری در انسان وحیوان بیماریزا است و عوارض مختلفی را ایجاد می کند. راه اصلی انتقال این باکتری به انسان از طریق مصرف غذاهای آلوده است. مواد غذایی که به صورت خام مصرف می شوند مانند شیر خام، پنیر محلی، سالاد، مواد غذایی آماده مصرف از مهمترین عوامل شیوع بیماری لیستریوز در ارتباط با غذا می باشند. در این بررسی تعداد 100 نمونه همبرگر از سطح مغازه های ساندویچ فروشی شهر کرمان جمع آوری و در مجاورت یخ به آزمایشگاه انتقال یافت. کلنی های تیپیک جهت آزمایشات بیوشیمیایی مورد ارزیابی قرار گرفت. برای آزمایشات بیوشیمیایی از کیت میکروژن انگلستان استفاده گردید. سپس ژن های حدت iap و act A با روش مولتی پلکس PCR شناسایی گردید از 100 نمونه انتخاب شده فقط 2 مورد (2%) لیستریا مونوسیتوژنز جدا گردید. برخی از یافته های محققین دیگر نیز فراوانی خیلی ناچیزی از آلودگی همبرگر به این باکتری را گزارش نموده اند.

کلیدواژه ها

همبرگر، لیستریا مونوسیتوژنز، مولتی پلکس PCR

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.