سال انتشار: 1383
محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی مدیران کیفیت
کد COI مقاله: CQM05_041
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 3,993
فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 15 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله استفاده و نگهداری ابزار کار بهداشت مدارس
چکیده مقاله:
برای ارتقاء فرایند استفاده ونگهداری ابزار کار بهداشت مدارس فرصتی فراهم است .
فرایند با ارسال ابزار کار( شامل : ترازوی پرتابل ، دستگاه فشارسنج ، گوشی معاینه ، چارت بینایی سنج و قد سنج) به مراکز بهداشت شهرستانها شروع و با نگهداری آنها در مراکز بهداشتی درمانی وخانه های بهداشت جهت استفاده بعدی ختم می شود .
عملکرد جاری فرایند موجب پایین بودن اطلاعات کارکنان از روشهای : استفاده ، حفظ و نگهداری و رفع نقایص جزعی و همچنین عدم دقت کافی در نگهداری و مستعمل شدن زودتر از موعد ابزار کار ، صرف هزینه ونیرو جهت خریداری وسایل ونهایتا ًاتلاف منابع می گردد و ارتقای فرایند موجب افزایش اطلاعات کارکنان در مورد نحوه صحیح استفاده ونگهداری همچنین توانمندسازی آنان در زمینه رفع نقائص جزئی و جلوگیری از مستعمل شدن زود رس ابزار کار ، صرفه جویی در اعتبارات حوزه معاونت امور بهداشتی دانشگاه ، استفاده بهینه از امکانات موجود و جلوگیری از هدر رفتن منابع خواهد شد .
پیاده گردد. FOCUS PDCA بنابر این مقرر گردید برای فرایند مذکور مراحل روش
مراحل فرایند با رسم نمودار قالبی مشخص گردید. وسایل خریداری شده به مرکز بهداشت :1- Find شهرستان تحویل داده می شود وجهت ارائه خدمات بهداشت مدارس بویژه انجام معاینات دانش آموزان در اختیار کارکنان مراکز بهداشتی – درمانی قرار می گیرد . کارکنان پس از استفاده وسایل را برای
استفاده بعدی در محلی نگهداری می نمایند.
تیم ارتقا متشکل از کارشناسانی که فرایند را می شناسند سازماندهی شد . : 2-Organize
با رسم نمودار جریان فرایند و جمع آوری داده ها قبل از ارتقا عملکرد فعلی فرایند مشخص 3-Clarify شد. میزان اطلاعات 62 نفر کارشناسان وکاردانها ی بهداشت مدارس ، مربیان ومدیران آموزشگاههای بهورزی استان در زمینه روشهای استفاده و نگهداری ابزار کار بهداشت مدارس 1/13 درصد بود.همچنین 7/8 % کارکنان مورد مطالعه قادر به رفع جزیی این ابزار بودند . ضمناً همه افراد مورد مطالعه به محض مشاهده خرابی درابزار آنها را به انبار تحویل داده و اقدامی جهت رفع نقص و استفاده مجدد از آنها
ننموده اند .
بارسم نمودار همگرایی ونمودار علت ومعلول ، علل عدم استفاده ونگهداری صحیح 4- Understand ابزار کار نمایش داده شد .مهمترین این علل عبارت بود از : عدم تهیه وارسال دستور العمل مربوط به نحوه استفاده و نگهداری ابزار کار به هنگام توزیع ، آموزش ندیدن کارکنان قبل از استفاده از وسیله.
:بوسیله جدول اولویت بندی و انتخاب موارد ارتقا : آموزش تئوری و عملی کارشناسان و 5- Select
کاردانهای بهداشت مدارس و مدیران ومربیان آموزشگاههای بهورزی استان در زمینه استفاده و نگهداری درست از وسایل و توانمند سازی آنان در زمینه رفع نقایص جزیی 5 ابزار کار عمده بهداشت مدارس ( ترازوی پرتابل ، گوشی ، فشارسنج ، قدسنج وچارت بینایی ) وتهیه مدول آموزشی به عنوان مورد ارتقا انتخاب شد .
برنامه اجرایی مناسب تهیه گردید، ازمتخصصین امر تعمیرات ابزار پزشکی جهت آموزش : 6- Plan
تئوری وعملی کارکنان وتهیه جزوه آموزشی ویژه کارکنان تهیه وضمن انجام کارگاه تئوری عملی تشکیل شد. Pre test و Post test : داده های بعد از اجرا نمایانگر افزایش میزان اطلاعات کارکنان مورد مطالعه از 1/13% به8-Check 2/82% و توانمندی کارکنان در زمینه رفع نقایص جزیی کار از 7/8% به 1/72% بوده است . ضمناً 57 وسیله ی مستعمل موجود در انبار توسط کارکنان مورد مطالعه تا 3 ماه پس از ارتقا تعمیر و به مجموعه باز گردانده شد.
بر اساس نتایج حاصله آموزش کارکنان موجب افزایش آگاهیهای آنان در زمینه شیوه نگهداری ابزار کار و توانمندی سازی آنان در زمینه رفع نقایص جزیی این ابزار گردید.هم چنین بهره برداری درست از منابع موجودعلاوه بر صرفه جویی در هزینه و جلوگیری از هدر رفتن منابع موجبات معاینات دقیق و به هنگام دانش آموزان را فراهم آورد.
جهت تثبیت روند فعلی فرایند مقرر گردید :
برنامه مذکور جهت بهورزان و کلیه کاردانهای مرتبط اجرا گردد.
گنجانیدن مباحث مربوطه به حفظ ، نگهداری و تعمیر ابزار کار در بسته های آموزشی کارکنان به ستاد طرح و گسترش شبکه های وزارت متبوعه پیشنهاد گردد.
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا CQM05_041 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/23167/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:وزیری، سیاوش و جهاندیده، الهه،1383،استفاده و نگهداری ابزار کار بهداشت مدارس،پنجمین کنفرانس بین المللی مدیران کیفیت،تهران،https://civilica.com/doc/23167
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1383، وزیری، سیاوش؛ الهه جهاندیده)
برای بار دوم به بعد: (1383، وزیری؛ جهاندیده)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- ارائه الگویی جهت تعیین میزان تعالی سیستم های نگهداری و تعمیرات یک مرکز آموزشی
- طراحی بدیهه گرا به عنوان ابزاری جهت بهبود طراحی و کیفیت محصول خدمات در تعامل با سایر ابزارها
- از ردپای اکولوژیک تا شهر پایدار
- مروری بر الگوریتمهای فراابتکاری و بررسی قابلیتهای آنها
- ارایه یک مدل بهینه زمانبندی نگهداری و تعمیرات پیشگیرانه بر مبنای قابلیت دسترسی، قابلیت اطمینان و هزینه برای سیستمهای چند جزیی (سری موازی) با استفاده از الگوریتم جستجوی ممنوعه
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- رابطه میان مدیریت ریسک، قدرت سهامداران عمده، حاکمیت شرکتی و عملکرد بانک، بورس در بحران مالی ایران
- متن کاوی در بازار سهام
- اسلام، ارتباطات و حسابداری
- طراحی مدل بازاریابی رسانه های اجتماعی با رویکرد تصمیمگیری چند شاخصه فازی
- بررسی اجزای استانداردهای مدیریت آموزش بر بهبود کیفیت آموزشی در آموزشگاه های شهر یاسوج
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
طرح های پژوهشی مرتبط جدید
- بررسی نحوه مدیریت کارکنان جدیدالاستخدام شرکت آب منطقه ای آذربایجان شرقی
- اظهارنظر کارشناسی درباره: «لایحه اصلاح و دائمی نمودن قانون مدیریت خدمات کشوری» (۶ . فصل چهارم ساختار سازمانی)
- اظهارنظر کارشناسی درباره: «طرح احتساب سنوات خدمت بازنشستگان نیروهای مسلح»
- اظهارنظر کارشناسی درباره: «طرح تبدیل وضعیت شاغلان دستگاه های دولتی دارنده گواهینامه قبولی شرکت در آزمون ادواری از سال ۱۳۸۰ تا سال ۱۳۹۶»
- اظهارنظر کارشناسی درباره: «طرح تعطیلی روز پنجشنبه کلیه مراکز اداری و آموزشی و قضائی در کلیه استان ها و شهرستان ها همانند تهران»
طرح های پژوهشی فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.