استفاده از سیستم هواکشت به منظور شناسایی و غربال گری گیاهان مقاوم به فلزات سنگین جهت زدودن آلودگی خاک ها
محل انتشار: همایش ملی خاک، کشاورزی پایدار
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 760
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCSSA01_117
تاریخ نمایه سازی: 22 بهمن 1392
چکیده مقاله:
فلزات سنگین به علت اثرات بازدارنده ای که بر روی رشد و نمو گیاهان و ریز موجودات (میکروارگانیسم ها) می گذارند از جمله آلاینده های محیط زیست به شمار می روند و به علت توسعه کاربرد آنها در صنعت ، بر سلامت انسان و تولید محصولات کشاورزی اثرات نامطلوب دارند. استفاده از گیاهان برای پالایش خاکهای آلوده به فلزات سنگین راهکاری اقتصادی ،ارزان وموثر می باشد.گیاه پالایی از جمله روشهای پیشنهادی است که با انباشت عناصر سنگین در گیاهان ، خروج این عناصر از خاکهای آلوده رامکانپذیر میکند. مقاومت گیاهان به فلزات سنگین متفاوت بوده و گیاهانی هستند که می توانند در اینگونه خاکها رشد کرده و وجود مقادیر بالای فلزات سنگین در خاک را تحمل کنند. تعدادی از این گیاهان می توانند مقادیر قابل توجهی از این عناصر را در بافت های خود تجمع دهند. در این تحقیق قابلیتهای سیستم هواکشت جهت شناسایی و ارزیابی گیاهان مقاوم به تنش فلزات سنگین مورد بررسی قرار گرفته است. در این سیستم ریشه ها در هوا معلق هستند و محلول غذایی بصورت کوچکترین ذرات قابل جذب توسط ریشه گیاه در اختیار گیاه قرار می گیرد. با استفاده از سیستم هواکشت می توان فلزات سنگین را در غلظت های مختلف بر روی ریشه گیاهان محلول پاشی کرد و پس از بررسی مقدار جذب و انتقال این فلزات و شناسایی و طبقه بندی گیاهان مختلف از لحاظ میزان مقاومت نسبت به فلزات سنگین، از گونههای گیاهی مقاوم به صورت تخصصی برای رفع آلودگی در خاکهایی که دچار مشکل فلزات سنگین هستند، استفاده نمود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
زهرا موحدی
استادیار دانشکده کشاورزی دانشگاه ملایر
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :