تأثیر سه نوع کود آلی بر ویژگی های رشد گیاه ذرت در سطوح مختلف فشردگی خاک

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 504

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCSSA01_109

تاریخ نمایه سازی: 22 بهمن 1392

چکیده مقاله:

یکی از مشکلات کشاورزی امروز این است که بر اثر عبور و مرور مکرر ادوات کشاورزی در زمین های زراعی، خاک ها فشرده شده و باعث ایجاد خسارت هایی به محصول و تولید آن می شود. استفاده از ماده آلی به عنوان کود در خاک های کشاورزی هم می تواند باعث کاهش تأثیر فشردگی خاک شده و هم تا حدی مواد غذایی مورد نیاز گیاهان را تأمین می کند. برای بررسی تأثیر کودهای آلی بر ویژگی های رشد گیاه ذرت در سطوح مختلف فشردگی خاک، یک آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در ایستگاه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز در سال 1391 انجام شد. فاکتور اول منبع و مقدار کود آلی شامل (شاهد، کود دامی، لجن فاضلاب و کمپوست زباله شهری) و هر کود آلی در دو سطح 15 و 30 گرم در کیلوگرم خاک و فاکتور دوم فشردگی خاک در دو سطح 1/2 و 1/7 گرم بر سانتی متر مکعب بود. نتایج نشان داد که با افزودن هر سه نوع کود آلی در هر دو سطح فشردگی، وزن تر و خشک، قطر ساقه، ارتفاع، طول و عرض برگ و شاخص کلروفیل برگ های گیاه ذرت افزایش یافت و بیشترین مقدار ویژگی های مذکور با مصرف 30 گرم از کودهای آلی در کیلوگرم خاک حاصل شد. مصرف کودهای آلی و افزایش مقدار مصرف آنها سبب کاهش اثر فشردگی خاک بر ویژگی های رشد ذرت گردید به طوری که در سطح فشردگی 1/7 گرم بر سانتی متر مکعب رشد گیاه ذرت در سطح 30 گرم کود آلی بهتر از سطح 15 گرم بر کیلوگرم خاک بود. به طور کلی، برای افزایش رشد ذرت علوفه ای در خاک های فشرده، کاربرد 30 گرم لجن فاضلاب یا کود دامی یا کمپوست زباله شهری بر کیلوگرم خاک می تواند توصیه شود.

نویسندگان

آرش محمدنژاد،

دانشجوی کارشناسی ارشد، گرایش شیمی و حاصلخیزی خاک، گروه علوم خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز

نصرت اله نجفی

استادیار گروه علوم خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • نجفی، ن، مردمی، س. و اوستان، ش. (1391). تغییرات آهن، ...
  • Akanni, D.I and Ojeniyi, S.O. (2007). Effect of different levels ...
  • Hamza, M.A. and Anderson, W.K (2005). Soil compaction in cropping ...
  • Marschener, H. (1995). Mineral nutrition of higher plants. Academic Press. ...
  • Soane, B.D. (1990). The role of organic matter in soil ...
  • Sullivan, M F. (1992). Uniaxial compaction effects on soil physical ...
  • نمایش کامل مراجع