بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی خاکهای متشکله بر روی رسوبات کواترنر بخشی از اراضی نیمه خشک منطقه ارومیه

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 590

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCSSA01_007

تاریخ نمایه سازی: 22 بهمن 1392

چکیده مقاله:

جچهکت ب یرردسهی خصوصیات فیزیکوشیمیایی خاکهای متشکله در رسوبات کواترنر بخشی از اراضی ارومیه، 9 پروفیل پس از تشریح و نمونهبرداری، تحت آزمایشات فیزیکوشیمیایی قرار گرفتند. ضخامت خاک این پروفیلها از 165 تا 300 سانتی متر متغییر میباشد. علیرغم عمق زیاد، خاکهای مذکور فاقد تحول پروفیلی هستند و رسوبگذاریهای متوالی مانع تحول خاکها شدهاند. بررسیها نشان داد که در دورههای مختلف، رسوباتی با بافت متفاوت در این منطقه تهنشست شده و افقها یا لایههایی با بافت متضاد بر روی هم قرار گرفتهاند. در مواردیکه شدت رسوبگذاری کاهش یافته است، فرایندهای خاکسازی عمل نمودهاند که نتیجه آن پیدایش افقهای کمبیک و کلسیک میباشد. کربن آلی خاکها در افقهای سطحی بیشتر بوده و با عمق به طور نامنظم کاهش مییابد. مقادیر بالای کربن آلی در برخی از افقهای سطحی همراه با سایر ویژگیهای مورد نیاز، منجر به تشکیل اپی پدون مالیک در سطح خاکها شده است . CEC خاکها بسیار متغییر بوده و همزمان با تغییر کربن آلی و رس تغییر میکند. بیشترین مقدار کربنات کلسیم خاکها مربوط به افقهای سطحی و خاکهای جدید بوده و مقدار آن در افقهای زیرین کمتر میباشد. بنظر میرسد مقادیر بیشتر کربنات کلسیم در افقهای سطحی و خاکهای جدید ناشی از اضافه شدن کربنات کلسیم توسط آبهای جاری از سازندهای آهکی مجاور این منطقه و فرایند کربناتیشدن باشد. نتایج نشان داد که ویژگیهای خاکهای متشکله بر روی رسوبات کواترنر مزبور بسیار متغیر بوده و در مقاطع زمانی مختلف، رسوباتی با بافت، کربن آلی، آهک و ... متفاوت در این منطقه تهنشست نموده و منجر به تشکیل این خاکها گردیدهاند.

نویسندگان

پریسا فرزام نیا

دانشجوی کارشناسی ارشد پیدایش و رده بندی خاک، گروه علوم خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه

شهرام منافی

استادیار ، دکتری تخصصی پیدایش و رده بندی خاک گروه علوم خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه

حمیدرضا ممتاز

استادیار ، دکتری تخصصی پیدایش و رده بندی خاک، گروه علوم خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • احمدی، ح. فیض‌نیا، س. 1378. سازندهای دوره کواترنر (مبانی نظری ...
  • سلطانی سیسی، غلامعلی. (1384) "گزارش نقشه زمین شناسی ارومیه در ...
  • Banae, M. H., (Ed). (1998) _ Soil moisture and Temperature ...
  • Soil survey staff. (2003) . Soil survey manual. Soil conservation ...
  • Soil survey staff. (2010) _ Keys to soil taxonomy. 10th ...
  • USDA. NRC. (1996) Soil survey laboratory methods manual. Soil survey ...
  • نمایش کامل مراجع