تنوع ژنتیکی و معیارهای گزینش مقاومت به سرما در بادام
محل انتشار: همایش علمی کاربردی راههای مقابله با سرمازدگی
سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,192
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SCFDC01_046
تاریخ نمایه سازی: 29 دی 1385
چکیده مقاله:
بادام از مهمترین محصولات آجیلی می باشد که سطح زیر کشت و میزان تولید آن در کشور به ترتیب 120000 هکتار و 110000 تن گارش شده است (فائو، 2004) به دلیل شرایط اقلیمی مناسب، ایران یکی از مهمترین مراکز پرورش بادام در دنیا است. از مشکلات عمده بادامکاری کشور تولید نامنظم و در نوسان بادام می باشد که اکثرا به دلیل زودگل دهی ژنوتیپ های بومی و مصادف شدن زمان گلدهی آنها با سرمای دیررس بهاره، محصول از بین رفته و باغداران متحمل خسارت زیاد می گردد. بطوریکه در بعضی از سالهای این خسارت به میزان 60 تا 100 درصد تخمین زده شده است.
ایران تا سه دهه قبل از نظر تولید وصادرات بادام در دنیا از موقعیت نسبتا خوبی برخوردار بوده ولی درحال حاضر به دلایلی که شاید عمده ترین آنها وجود سرمای بهاره در مناطق زیر کشت این محصول باشد این موقعیت را از دست داده است و کشورهای آمریکا و اسپانیا به ترتیب عمده تولید کننده این محصول درجهان به شمارمی روند. همانطوریکه اشاره گردید درجه حرارت پایین به ویژه در زمان باز شدن گل یکی از عوامل مهم محدود کننده تولید محصول بادام می باشد. متاسفانه شرایط آب و هوایی در اکثر سالها سبب بروز سرمای دیررس بهاره در اغلب مناطق بادام خیز کشور می گردد و از این طریق خسارت سنگین به بادام کاران وارد میشود.
نویسندگان
علی ایمانی
عضو هیات علمی بخش تحقیقات باغبانی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و ب
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :