بررسی تاثیر سرمای بهاره بر روی باغات بادام استان یزد
محل انتشار: همایش علمی کاربردی راههای مقابله با سرمازدگی
سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,251
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SCFDC01_038
تاریخ نمایه سازی: 29 دی 1385
چکیده مقاله:
درخت بادام طالب مناطق خشک و با زمستانهای ملایم و سرد می باشد. با این وجود می توان بادامستانهایی را در مناطق بسیار سردسیر مشاهده کرد. بر اساس گزارش سال 1382، سطح زیر کشت بادام در کل کشور 156315 هکتار و میزان تولید آن بیش از 89 هزار تن میباشد. بادام یکی از محصولات عمده باغی استان یزد و از محصولات مهم صادراتی کشور محسوب می شود و کاربردهای فراوانی دارد. در کل کشور استان یزد سطح زیر کشت بادام قابل توجهی دارد و جزء 6 استان برتر تولید این محصول می باشد.
استان یزد با سطح زیر کشت نهال 991 و سطح بارور 9241 هکتار به ترتیب 4/19% و 15/2% از سطح زیر کشت بادام کشور را به خود اختصاص داده است. میزان تولید بادام در استان یزد 11991 تن بوده که معادل 11/85% از تولید کل کشور بوده است. یکی از عوامل تهدید کننده عملکرد بادام سرمای دیررس بهاره می باشد. این عامل باعث خسارت زیادی بر روی تولید بادامستانها می گردد. مقاومت جوانه های ادام نسبت به سرما در انودع مختلف بادام متفاوت است. شدت خسارت سرما ارتباط مستقیم به دمت سرما و ارتفاع استقرار گل ها روی درخت، پوشش خاک، ارقام بادام و حالت فیزیولوژیکی جوانه ها دارد.
نویسندگان
محمدرضا غفاریان
کارشناس ارشد زراعت - اکولوژی (شرکت سبز کار پیرا)