شناسایی ژنوتیپ مقاوم به سرما گردو در استان آذربایجان غربی
محل انتشار: همایش علمی کاربردی راههای مقابله با سرمازدگی
سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,128
فایل این مقاله در 5 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SCFDC01_036
تاریخ نمایه سازی: 29 دی 1385
چکیده مقاله:
گردو گیاهی است دگرگشن از خانواده Juglandaceae که مهمترین گونه آن Juglans regia می باشد. بیشتر گردوهای تولید دنیا از این گونه بوده و بر اساس بعضی منابع گفته می شود که گسترش اولیه آن به سایر مناطق دنیا از ایران انجام گردیده است. مناطق توسعه کشت گردو در ایران از مناطق شمال از دره گز در شمال شرقی تا دشت مغان د شمالغرب و در دامنه های جنوبی البرز در استان های آذربایجان شرقی و غربی، دامنه های زاگرس استانهای خراسان، کرمان، سمنان و اصفهان می باشد. تنوع ژنتیکی فراوان در ایران دیده می شود که این نشان دهنده پتانسیل غنی و ارزنده گردو در ایران است که این منابع ژنتیکی می توانند در برنامه های اصلاح نبات و سلکسیون ارقام با پتانسیل بالا برای باغات ایران به کار گرفته شوند.
با توجه به اهمیت و ارزشی که در ایران به توسعه باغات گردو در قالب طرح طوبی با استفاده از عرصه های طبیعی در سیاستهای باغبانی وزارت جهاد کشاورزی داده می شود . امروزه نیاز به استفاده از ژنوتیپهای مقاوم به سرما، آفات و امراض و مسایل خاکی و با پتانسیل بالا و اصلاح شده بسیار شدید می باشد. ایران یکی از مناطق گردو خیز دنیاست. مساحت گردو کاری در ایران در حدود 70000 هکتار و متوسط تولید آن حدود 130 هزار تن در سال می باشد که در استانهای سمنان، خراسان، کرمان، تهران، آذربایجان شرقی و غربی ، فارس، زنجان، کهگیلویه و بویر احمد، چهارمحال و بختیاری ، کردستان، اصفهان، مازندران، گیلان و بعضی از مناطق متمرکز است. تمرکز و تنوع زیاد گردو در مناطق مانند استانهای همدان، کرمان، آذربایجان شرقی و غربی، سمنان و خراسان فراوان تر است.
نویسندگان
اسدالله علیزاده
مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی
رضا رضائی
مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :