بررسی پیامدهای اقتصادی انواع ظرفیت های راکد (مازاد) سازمانی در شرکت های پذیرفته شده در بورس
سال انتشار: 1404
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 22
فایل این مقاله در 28 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_ORMR-15-1_005
تاریخ نمایه سازی: 27 تیر 1404
چکیده مقاله:
یکی از موضوعات جدید و قابل بحث در حوزه مدیریت منابع سازمانی (منابع مالی و انسانی)، وجود منابع و ظرفیت های راکد (مازاد) در حوزه های مالی و نیروی انسانی سازمان ها است. همچنین در ارتباط با ضرورت وجود این منابع در سازمان ها، نظرهای موافق و مخالف زیادی وجود دارد. برخی از پژوهشگران وجود این منابع و ظرفیت ها را مفید و ضروری و گروهی دیگر تدارک این منابع را نه تنها مفید، بلکه مضر نیز دانسته اند. بنابراین در این پژوهش به بررسی پیامدهای اقتصادی انواع ظرفیت های راکد سازمانی ۱۹۹ شرکت پذیرفته شده در بورس با دوره زمانی ۸ ساله ۱۳۹۴ تا ۱۴۰۱ پرداخته شده است. به منظور تعیین منابع راکد سازمانی، از چهار معیار به شرح ۱. منابع مازاد مالی جذب شده، ۲. منابع مازاد مالی جذب نشده، ۳. منابع مازاد مالی بالقوه و ۴. منابع مازاد انسانی استفاده شده است. همچنین متغیرهای ۱. عملکرد شرکت، ۲. ارزش بازار شرکت و ۳. درماندگی مالی شرکت به منظور سنجش پیامدهای اقتصادی منابع راکد سازمانی و متغیرهای کنترلی شامل ۱. اهرم مالی، ۲. اندازه شرکت و ۳. نسبت وجوه نقد عملیاتی به عنوان سایر عوامل موثر بر پیامدهای اقتصادی به کار گرفته شده اند. نتایج نشان میدهد که منابع مازاد مالی جذب نشده، منابع مازاد مالی بالقوه و منابع مازاد انسانی با پیامدهای اقتصادی در شرکتهای نمونه بودهاند و تنها منابع مازاد مالی جذب شده بدون پیامدهای اقتصادی از لحاظ هر یک از متغیرهای عملکرد، ارزش بازار و درماندگی مالی بوده است.
کلیدواژه ها:
Organizational Surplus Capacities ، Absorbed Financial Slack Resources ، Unabsorbed Financial Slack Resources ، Potential Financial Slack Resources ، Human Slack Resources. ، ظرفیت های مازاد سازمانی ، منابع مازاد مالی جذب شده ، منابع مازاد مالی جذب نشده ، منابع مازاد مالی بالقوه ، منابع مازاد انسانی.
نویسندگان
غلامرضا سلیمانی امیری
Associate Prof of Accounting, Faculty of Social Sciences and Economics, Alzahra Univer-sity, Tehran, Iran.
مهناز بیضایی نژاد
Ph.D. Student of Accounting, Faculty of Social Sciences and Economics, Alzahra Univer-sity, Tehran, Iran.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :