بررسی ارتباط سلامت معنوی با کیفیت زندگی جنسی در زنان نابارور مراجعه کننده به مرکز ناباروری بیمارستان شریعتی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال ۱۴۰۳
سال انتشار: 1404
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 8
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_AJCHOR-33-2_005
تاریخ نمایه سازی: 20 تیر 1404
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: ناباروری یکی از مسائل مهم بهداشت جهانی است که تمام ابعاد بهزیستی به ویژه در زنان نابارور را تحت تاثیر قرار می دهد. بااین حال، به سلامت معنوی و جنسی ایشان کمتر توجه می شود. مطالعه حاضر با هدف تعیین ارتباط میان سلامت معنوی با کیفیت زندگی جنسی در زنان نابارور انجام شد.
مواد و روش ها: پژوهش حاضر یک مطالعه مقطعی از نوع توصیفی تحلیلی است که روی ۲۶۵ زن نابارور مراجعه کننده به کلینیک ناباروری بیمارستان شریعتی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شد. نمونه گیری به روش در دسترس و در بازه زمانی اردیبهشت ماه تا مردادماه سال ۱۴۰۳ انجام شد. برای جمع آوری داده ها، از فرم اطلاعات جمعیت شناختی و سوابق بالینی، مقیاس بهزیستی معنوی پالوتزیان و الیسون (Paloutzian & Ellison) و پرسش نامه کیفیت زندگی جنسی زنان سیموندز (Symonds) استفاده شد. تجزیه وتحلیل داده ها با آمار توصیفی و آزمون های تی مستقل، آنالیز واریانس، ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی چندگانه با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۲۶ صورت گرفت. سطح معناداری کمتر از ۰۵/۰ در نظر گرفته شد.
یافته ها: میانگین سنی افراد مورد مطالعه ۱۳/۶±۶۱/۳۴ سال بود و بیشتر آن ها تحصیلات دیپلم (۳۷%) داشتند. میانگین نمرات بهزیستی معنوی ۱۳/۱۵±۷۸/۹۵ و کیفیت زندگی جنسی ۵۶/۱۶±۶۴/۹۰ به دست آمد. کیفیت زندگی جنسی با بهزیستی معنوی (۰۰۱/۰p<، ۴۷۵/۰=r)، بهزیستی وجودی (۰۰۱/۰p<، ۵۰۸/۰=r) و بهزیستی مذهبی (۰۰۱/۰p<، ۳۱۷/۰=r) همبستگی آماری معنادار مثبت داشت.
نتیجه گیری: یافته ها ارتباط بین سلامت معنوی و کیفیت زندگی جنسی را در زنان نابارور نشان داد؛ بنابراین، بهبود سلامت معنوی را می توان یکی از روش های مناسب برای بهبود کیفیت زندگی جنسی ایشان دانست.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مریم دشتی
Department of Midwifery and Reproductive Health, school of nursing and midwifery, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
شادی ثابت قدم
, Midwifery department, school of nursing and midwifery, Guilan University of Medical Sciences, Rasht, Iran
شیما حقانی
Nursing and Midwifery Research Center, Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
راضیه معصومی
Department of Midwifery and Reproductive Health, Nursing and Midwifery Care Research Center, school of nursing and midwifery, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :