Designing and implementing an intervention to improve maternal social support in the postpartum period: A mixed study
محل انتشار: فصلنامه ابن سینا، دوره: 27، شماره: 1
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 20
فایل این مقاله در 22 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SINA-27-1_006
تاریخ نمایه سازی: 20 تیر 1404
چکیده مقاله:
زمینه و اهداف: امروزه حمایت اجتماعی نقش مهمی در حفظ سلامت مادران بر عهده دارد. هدف مطالعه حاضر طراحی، اجرا و ارزشیابی مداخله جهت ارتقای حمایت اجتماعی مادران در دوره بعد از زایمان بود.
روش بررسی: مطالعه حاضر از نوع ترکیبی چند مرحله ای بود. در مرحله اول، یک مطالعه کیفی با هدف تبیین تجربه مادران از حمایت اجتماعی در دوره بعد از زایمان با روش تحلیل محتوای قراردادی بر روی ۲۲ مشارکت کننده انجام شد. در مرحله دوم جهت طراحی مداخله مناسب، ابتدا مطالعه مرورسیستماتیک از مداخلات موجود انجام شد. سپس جلسه ای به شیوه گروه اسمی تشکیل و بر اساس نتایج مطالعه کیفی و مرورسیستماتیک، مداخلات بر حسب اهمیت و قابل اجرا بودن اولویت بندی شد. در مرحله سوم، جهت تعیین تاثیر مداخله طراحی شده، یک کارآزمایی بالینی تصادفی روی۱۰۰ نفر زنان باردار و همسران آنها انجام شد.
یافته ها: در مرحله اول مطالعه، سه طبقه «منابع حمایتی»، «موانع حمایت» و «راهکارهای ارتقای حمایت» استخراج شد. در مرحله دوم، بر اساس یافته های کیفی و مرور سیستماتیک در جلسه گروه اسمی، مداخله آموزش گروهی به همسران طراحی گردید. نتایج مرحله سوم نشان داد که نمره های حمایت اجتماعی در گروه مداخله در مقاطع زمانی بلافاصله (۷.۱۵±۷۹.۴۲) و یک ماه پس از اتمام مداخله (۵.۹۱±۸۴.۴۰) به طور معنی دار بالاتری از گروه کنترل (به ترتیب ۷.۹۹±۳۷.۲۶ و ۶.۶۳±۳۷.۱۴) بود (۰.۰۰۱ p<).
نتیجه گیری: نتایج مطالعه حاضر بیانگر تاثیر مثبت مداخله آموزش گروهی به همسران در زمینه ارتقای حمایت اجتماعی بود. از این رو استفاده از این مداخله به مراقبین سلامت مادران پیشنهاد می گردد.
کلیدواژه ها:
social support ، postpartum care ، qualitative research ، حمایت اجتماعی ، مراقبت پس از زایمان ، پژوهش کیفی
نویسندگان
فروزان شریفی پور
Clinical Research Development Center, Motazedi Hospital, Kermanshah University of Medical Sciences, Kermanshah, Iran
زهرا بهبودی مقدم
School of Nursing & Midwifery, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
زهرا عباسپور
Faculty of Nursing and Midwifery, Reproductive Health Promotion Research Center, Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences, Ahvaz, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :