اثر سطوح مختلف ریزجلبک نانوکلروپسیس (Nannochloropsis oculata) بر عملکرد رشد، فراسنجه های خونی و برخی فاکتورهای بیوشیمیایی سرم ماهی گورخری (Danio rerio)
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
تاریخ نمایه سازی: 10 تیر 1404
چکیده مقاله:
مقدمه: یکی از راه های اصلی برای افزایش کیفیت خوراک مورد استفاده آبزیان، افزودن انواع ریزجلبک ها به عنوان مکمل غذایی به جیره های مصرفی می باشد.
هدف: این مطالعه با هدف بررسی اثرات مکمل خوراکی ریزجلبک نانوکلروپسیس بر عملکرد رشد و بقا، برخی فراسنجه های خونی و پارامترهای شیمیایی سرم ماهی گورخری انجام شد.
مواد و روش ها: تعداد ۳۱۵ قطعه ماهی گورخری با وزن اولیه ۰۲/۰ ±۲۵/۰ گرم در یک طرح آزمایشی تصادفی شامل سه تیمار و ۳ تکرار، در ۹ آکواریوم تقسیم شدند. بدین منظور جیره های آزمایشی با مقادیر صفر (شاهد)، ۵ (تیمار ۱) و ۱۰ (تیمار ۲) درصد جلبک خشک آماده گردید و ماهیان به مدت ۵۴ روز با این جیره ها تغذیه شدند.
نتایج: پس از پایان دوره پرورش، بیشترین مقدار وزن نهایی و افزایش وزن در تیمار ۲ مشاهده شد که میزان آن نسبت به تیمار ۱ و گروه شاهد دارای اختلاف معنی دار بود (۰۵/۰>p). همچنین بیش ترین نرخ رشد ویژه و کم ترین ضریب تبدیل غذایی نیز در تیمار ۲ مشاهده شد. نتایج مربوط به پارامترهای خونی (شامل تعداد گلبول قرمز، تعداد گلبول سفید، شمارش افتراقی لکوسیت ها) در بین تیمارها فاقد اختلاف معنی دار بود (۰۵/۰<p). در بررسی پارامترهای بیوشیمیایی سرم، بیشترین و کمترین میزان پروتئین کل به ترتیب برای تیمار ۲ و شاهد ثبت شد.
نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که افزودن ۱۰ درصد جلبک نانوکلروپسیس اکولاتا به جیره ماهیان، سبب بهبود عملکرد رشد و پارامترهای بیوشیمیایی سرم در ماهیان گورخری می گردد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
گروه شیلات، دانشگاه آزد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران.
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران
آزمایشگاه بیوتکنولوژی پروتئین دانشکده زیست شناسی دانشگاه تهران
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
گروه آموزشی شیلات، دانشکده منایع طبیعی و محیط زیست، واحد علوم و تحقیقات تهران