تاثیر افزودن توکسین بایندر به شیر بر عملکرد رشد، گوارش پذیری مواد مغذی، شاخص سلامت، شاخص های رشد اسکلتی و متابولیت های خون گوساله های شیرخوار سیمنتال
محل انتشار: فصلنامه علوم دامی ایران، دوره: 56، شماره: 2
سال انتشار: 1404
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 33
فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJAS-56-2_003
تاریخ نمایه سازی: 9 تیر 1404
چکیده مقاله:
بهمنظور بررسی تاثیر سطوح مختلف توکسین بایندر بر عملکرد رشد، گوارش پذیری ظاهری مواد مغذی، شاخص سلامتی، رفتار تغذیه ای، فراسنجه های خونی و اسکلتی در گوساله ها، از ۱۸ راس گوساله نر سیمنتال با میانگین سن ده روزهگی و وزن ۵/۲±۴۵ کیلوگرم در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تیمار و شش تکرار بهمدت ۴۵ روز استفاده شد. تیمارهای آزمایشی عبارتند از: ۱- تیمار شاهد (بدون توکسین بایندر)، ۲- تیمار با ۵ گرم اسپاد، ۳- تیمار با ۵ گرم اسپاد پلاس بهازای هر راس گوساله در روز. جیرهها در اختیار گوسالهها قرار گرفت. برای اندازهگیری گوارش پذیری ظاهری مواد مغذی، نمونهگیری از مدفوع و خوراک گوسالهها بهمدت ۵ روز در پایان دوره آزمایش انجام شد. شاخصهای رشد اسکلتی در ابتدا و انتهای آزمایش اندازهگیری شد. جهت اندازهگیری فراسنجههای خونی، نمونهگیری در روز پایانی بهصورت ناشتا انجام شد. نتایج نشان داد افزودن سطوح مختلف توکسین بایندر تاثیر معنیداری بر روی صفات عملکردی از جمله وزن انتهای دوره، افزایش وزن روزانه و ضریب تبدیل خوراک نداشت، اما بر میزان مصرف ماده خشک روزانه و میزان مصرف ماده خشک کل (شیر+خوراک) تاثیر معنیداری داشت (P<۰.۰۵). تیمارهای آزمایشی تاثیر معنیداری بر قابلیت هضم ماده خشک، قوام مدفوع، غلظت گلوکز، کلسترول، تریگلیسیرید، نیتروژن اورهای خون و رفتار مصرف خوراک نداشت (P≥۰.۰۵). با توجه به نتایج این تحقیق، توکسین بایندر تاثیر منفی بر عملکرد، شاخصهای رشد اسکلتی و سلامت گوسالهها نداشته، بلکه باعث افزایش و بهبود مصرف خوراک شد، لذا توصیه میشود از توکسین بایندر اسپاد پلاس در سطح ۵ گرم در روز در جیره گوسالهها استفاده شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
تقی قورچی
گروه تغذیه دام طیور، دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
مهدی پیاده کوهسار
گروه تغذیه دام و طیور، دانشکده علوم دامی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی گرگان-گرگان.ایران
مصطفی حسین آبادی
گروه تغذیه دام و طیور، دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
عبدالحکیم توغدری
گروه تغذیه دام و طیور، دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع گرگان، گرگان، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :