تاثیر بازی های واقعیت مجازی و حرکتی بر حافظه کاری و عملکرد تعادلی شناختی – حرکتی کودکان مبتلا به اختلال نقص توجه - بیش فعالی
محل انتشار: مجله عصب روان شناسی، دوره: 10، شماره: 38
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 30
نسخه کامل این مقاله ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_CLPSY-10-38_001
تاریخ نمایه سازی: 4 تیر 1404
چکیده مقاله:
هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی تاثیر بازی های واقعیت مجازی و حرکتی بر حافظه کاری و عملکرد تعادلی شناختی – حرکتی کودکان مبتلا به اختلال نقص توجه - بیش فعالی بود. جامعه آماری شامل کودکان مبتلا به اختلال نقص توجه - بیش فعالی شهرستان نورآباد بود که از بین آن ها ۳۶ نفر(۱۲ نفر گروه واقعیت مجازی ، ۱۲ نفر گروه حرکتی ، ۱۲ نفر گروه کنترل) به صورت هدفمند و در دسترس انتخاب و با انجام آزمون دانیمن و کارپنتر (حافظه کاری) و آزمون برخاستن و حرکت کردن زماندار به همراه تکلیف حرکتی– شناختی (عملکرد تعادلی) به صورت پیش آزمون- پس آزمون در این پژوهش شرکت کردند. گروه های تجربی به مدت ۶ هفته، هر هفته ۲ جلسه ۶۰ دقیقه ای در برنامه تمرینی شرکت کردند؛ اما گروه کنترل در این مدت، فعالیت های معمول خود را انجام دادند. تحلیل داده ها با استفاده از آزمون تحلیل واریانس مرکب و آزمون t وابسته در سطح معنی داری ۰۵/۰ p≤ انجام شد. نتایج نشان داد که اثر بازی های واقعیت مجازی و حرکتی بر حافظه کاری (۰۰۱/۰=P) و عملکرد تعادلی شناختی-حرکتی (۰۰۱/۰=P) کودکان مبتلا به اختلال نقص توجه-بیش فعال معنادار است. در بررسی گروه ها نتایج نشان دهنده عملکرد بهتر گروه تمرینی واقعیت مجازی در حافظه کاری (۰۰۱/۰=P) و گروه بازی های حرکتی در عملکرد تعادلی شناختی–حرکتی (۰۰۱/۰=P) بود. با توجه به نتایج می توان گفت که بازی های واقعیت مجازی و حرکتی با افزایش انگیزش، جلب مشارکت و تشویق فرد به ادامه تمرین باعث افزایش ظرفیت حافظه کاری و بهبود عملکرد تعادلی کودکان مبتلا به نقص توجه/بیش فعالی می شوند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
farzad maleki
استادیار، گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه پیام نور، ایران.
Mahin kazmi Asl
کارشناس ارشد، گروه رفتار حرکتی، دانشگاه پیام نور، ایران.
Farzaneh Torabi
استادیار، گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه پیام نور، ایران.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :