مروری بر ارتقاء الکترودهای پایه اکسیدی ذخیره سازهای انرژی با استفاده از اکسید گرافن احیا شده
محل انتشار: فصلنامه سرامیک ایران، دوره: 19، شماره: 3
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 36
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JICERS-19-3_003
تاریخ نمایه سازی: 1 تیر 1404
چکیده مقاله:
توان خروجی ذخیره سازهای انرژی شامل ابرخازن ها و باتری ها به شدت به نوع ماده و کیفیت ساختاری مواد مورد استفاده برای ساخت الکترودهای آنها بستگی دارد. دو اشکال عمده که به افت ساختاری مواد الکترودها انجامیده و نهایتا منجر به افت توان خروجی ذخیره ساز می شود عبارتند از: (الف) پودر شدن ذرات و تخریب ساختمان الکترود و (ب) انبساط حجمی. از طرفی برخی از این الکترودها خواص الکتریکی ضعیفی از خود نشان می دهند. در دهه گذشته بکارگیری مشتقات گرافن در ساخت الکترودهای ابرخازن ها و باتری های لیتیوم-یون با هدف افزایش رسانایی الکترودها و کاهش اثرات منفی آسیب های آنها مورد توجه تیم های تحقیقاتی قرار گرفته است. در این مطالعه دستاوردهای تحقیقات مذکور مرور و سعی شده است به نحوه قابل استفاده ای برای پژوهشگران دانشگاهی و صنعتی ارائه گردد. بررسی ها نشان داد که در بین مشتقات گرافن، اکسید گرافن احیاء شده (reduced Graphene Oxide, rGO) به دلیل هدایت الکتریکی بالا، مساحت سطح ویژه بیشتر، واکنش پذیری و پایداری شیمیایی عالی بیشترین توجه را در این کاربرد به خود اختصاص داده است. شایان ذکر است که علت بیشتر بودن هدایت الکتریکی rGO در مقایسه با هدایت الکتریکی GO بالاتر بودن نسبت C/O در rGO نسبت به GO نیز گزارش شده است. تمرکز در این مقاله بر بررسی ظرفیت ویژه کامپوزیت های حاوی rGO برای دستگاه های ذخیره سازی انرژی است. نتیجه این مطالعه نشان داد استفاده از این نوع کامپوزیتها باعث افزایش ظرفیت ویژه و بهبود پایداری الکترودها شده است.
کلیدواژه ها:
Energy storage devices ، Supercapacitors Lithium-ion batteries ، reduced graphene oxide(rGO) ، Specific capacity. ، دستگاه های ذخیره سازی انرژی ، ابرخازن ها ، باتری های لیتیوم-یون ، اکسید گرافن احیاء شده (rGO) ، ظرفیت ویژه.
نویسندگان
آفاق پناهی مقدم
Iranian Research Organization for Science and Technology (IROST)
کوروش شیروانی
Iranian Research Organization for Science and Technology (IROST)
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :