سنتز رنگدانه های لوستری تیتانیایی بر پایه تریدیمیت و کریستوبالیت پولکی
محل انتشار: فصلنامه سرامیک ایران، دوره: 19، شماره: 4
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 21
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JICERS-19-4_006
تاریخ نمایه سازی: 1 تیر 1404
چکیده مقاله:
رنگدانه های لوستری نوعی از رنگدانه های ویژه هستند که گروهی از آن ها متشکل از یک پایه و پوسته هستند. برای ساخت سیلیس پولکی از دو روش مقرون به صرفه، رسوبی و عامل فعال سطحی استفاده شد. سیلیس حاصل در روش رسوبی به شکل تریدیمیت و در روش عامل فعال سطحی به شکل کریستوبالیت متبلور شد. برای اعمال پوشش بر روی پایه های سیلیس، از اکسید تیتانیم استفاده شد. همچنین به ذرات سیلیس، با اندازه ۱۵۰ تا ۲۰۰ میکرومتر و اندازه ضخامت ۸۰ تا ۱۰۰ میکرومتر دست یافته شد. رنگدانه دارای پایه با فاز کریستوبالیت با توجه به مقادیر رنگ سنجی به دست آمده (۸۶/۲۳L*= ، ۰/۵۸-a*= و ۱/۳۲b*=) دارای ته رنگ آبی-سبز و در مقابل رنگدانه بر پایه فاز تریدیمیت (۸۶/۱۲L*= ، ۰/۲۸-a*= و ۱/۶b*=) سفید است. همچنین رنگدانه لوستری بر پایه سیلیس با فاز کریستوبالیت، در طول موج ۴۶۸ نانومتر دارای خاصیت نورتابی با شدت ۹۶۱۸ واحد بوده و رنگدانه لوستری با پایه تریدیمیت در طول موج ۴۴۹ نانومتر دارای خاصیت نورتابی با شدت ۶۱۷۵ واحد است.
کلیدواژه ها:
Luster Pigments ، Silica ، Flake ، Titanium Dioxide ، Tridymite ، Cristobalite ، رنگدانه لوستری ، سیلیس ، پولک ، اکسید تیتانیم ، تریدیمیت ، کریستوبالیت
نویسندگان
محمدمهدی کرد
Imam Khomeini International University
سعید باغشاهی
Imam Khomeini International University
آرمان صدقی
Imam Khomeini International University
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :