تحلیل آماری و علم سنجی کاربرد لاستیک ضایعاتی در بتن
محل انتشار: فصلنامه سلامت و محیط زیست، دوره: 18، شماره: 1
سال انتشار: 1404
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 33
فایل این مقاله در 20 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJHE-18-1_011
تاریخ نمایه سازی: 1 تیر 1404
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: رشد چشمگیر استفاده از وسایل نقلیه در سطح جهان، چالش های محیط زیستی متعددی از جمله مدیریت تایر های فرسوده را به همراه داشته است. این پسماندها به دلیل تجزیه ناپذیری طولانی مدت و خطرات ناشی از انباشت آنها، تهدیدی جدی برای محیط زیست به شمار می روند. یکی از رویکردهای پایدار برای کاهش اثرات مخرب این مواد، جایگزینی آنها با بخشی از سنگدانه های بتن است. با این حال، مطالعات موجود در مورد تاثیر استفاده از تایر های ضایعاتی بر ویژگی های مکانیکی بتن، محدود بوده و تحلیل روندهای جهانی این حوزه نیز کمتر انجام شده است. هدف این پژوهش، ارزیابی تاثیر لاستیک ضایعاتی بر بهبود خواص مکانیکی بتن و بررسی روندهای جهانی استفاده از این رویکرد است.
روش بررسی: به منظور ارزیابی تاثیر پودر و خرده لاستیک بر مقاومت فشاری و کارایی بتن، از روش طراحی آزمایش تاگوچی و تحلیل واریانس استفاده شد. همچنین به منظور تحلیل روندهای مطالعاتی و همکاری های علمی مرتبط در زمینه استفاده از لاستیک های ضایعاتی در بتن، داده های پایگاه اطلاعاتی اسکوپوس با نرم افزار VOSviewer تجزیه و تحلیل شدند.
یافته ها: با استفاده از نسبت های بهینه خرده و پودر لاستیک، امکان تولید بتنی با مقاومت فشاری مناسب فراهم می شود. ضرایب همبستگی R² برای مقاومت فشاری ۷ روزه، ۲۸ روزه و کارایی بتن به ترتیب ۹۲/۴۱، ۹۷/۸۲ و ۸۰/۰۷ درصد بود. تحلیل علم سنجی حاکی از آن بود که کشورهای چین و هند در تولید مقالات علمی پیشرو هستند و توجه ویژه ای به استفاده از لاستیک ضایعاتی در بتن دارند.
نتیجه گیری: این مطالعه نشان می دهد که استفاده از لاستیک ضایعاتی می تواند رویکردی موثر در بهبود خواص مکانیکی بتن باشد. با این حال، توسعه فناوری های نوین برای بهینه سازی ترکیبات و بهبود دوام بلندمدت بتن ضروری است. علاوه بر این، نتایج علم سنجی، ضرورت تمرکز بیشتر بر پژوهش های بین المللی در این زمینه را برجسته می کند. این امر می تواند به پیشبرد فناوری های پایدار در صنعت ساخت وساز کمک کند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
گرشاسب بیرانوند
Structural Group, Department of Civil Engineering, Afarinesh Higher Education Institute, Boroujerd, Iran
مرضیه رضوی
Environmental Engineering Group, Department of Civil Engineering, Tafresh University, Tafresh, Iran
منیژه گودرزی
Mathematic Department, Faculty of Basic Sciences, Ayatollah Boroujerdi University, Boroujerd, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :