سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

مقایسه دو مدل رفتاری در تحلیل تنش-کرنش شیب ماسه ای در اثر بالا آمدن سطح آب

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 621

فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

GEOTEC01_015

تاریخ نمایه سازی: 9 بهمن 1392

چکیده مقاله مقایسه دو مدل رفتاری در تحلیل تنش-کرنش شیب ماسه ای در اثر بالا آمدن سطح آب

بسیاری از خاکریزهای ساخته شده از مصالح ماسه ای شل مستعد ناپایداری هستند. یکی از علل ناپایداری، نفوذ آب و یا بالا آمدن سطح آب درآنها در اثر عواملی همچون بارندگی، ترکیدن لوله و ... است که می تواند منجر به کاهش مقاومت برشی خاک، ناپایداری و گسیختگی شیب گردد.به این پدیده روانگرایی می گویند. در این حال اگر افزایش فشار آب منشا غیر دینامیکی داشته باشد، به گسیختگی ناشی از آن روانگرایی استاتیکیمی گویند. به منظور بررسی ناپایداری، شیب همگن از ماسه 161 فیروزکوه، با دانسیته نسبی حدود صفر( نسبت تخلخل 0/86) در تانک آزمایش دانشگاه صنعتی امیرکبیر ساخته شدند. در این آزمایش، آب با هد 60 سانتیمتر وارد شیب شد که گسیختگی پس از 97 ثانیه اتفاق افتاد. در این مقاله، پس از تشریح آزمایش و نتایج آن، به تحلیل تنش-کرنش و تغییرات فشار آب حفره ای در 4 فشار سنج نصب شده در شیب به کمک دو مدل رفتاری موهرکولمب و امام می پردازیم. آنالیزها به کمک نرم افزار FLAC به صورت دو بعدی انجام شد، تحلیل تنش های اولیه به کمک مدل موهرکولمب و تحلیل تراوش به کمک مدل روانگرایی ارائه شده توسط امام و همکاران (2005) و همچنین مدل موهرکولمب انجام شد و نتایج مقایسه گردید. نتایج تحلیل نشان م یدهد که در ناحیه آغاز گسیختگی شیب، فشار آب با افزایش ناگهانی همراه است. این در حالیست که فشار آب در سایر نواحیشیب در لحظه گسیختگی کاهش نسبی نشان م یدهد. این کاهش فشار آب با رفتار انبساطی ماسه همراه است. در مدل موهرکولمب تغییرات حجمیو کاهش ناگهانی فشار آب مشاهده نمی شود، بنابراین مدل موهرکولمب قادر به پیش بینی این رفتار نیست .اما مدل امام و همکاران این تغییرات رابه خوبی نشان داده و مکانیزم گسیختگی را توجیه می نماید.

کلیدواژه های مقایسه دو مدل رفتاری در تحلیل تنش-کرنش شیب ماسه ای در اثر بالا آمدن سطح آب:

نویسندگان مقاله مقایسه دو مدل رفتاری در تحلیل تنش-کرنش شیب ماسه ای در اثر بالا آمدن سطح آب

مسعود خبازیان

د انشجوی کارشناسی ارشد ژئوتکنیک دانشگاه صنعتی امیرکبیر

سیدمحمدرضا امام

ا ستادیار دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست، دانشگاه صنعتی امیرکبیر

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
خجسته‌رحیمی، امیر، _ ساخت دستگاه و بررسی آزمایشگاهی تایث بالا ...
Skopek, P. (1994). Collapse behaviour of very loose dry sand"Ph.D. ...
, 2002a.pp. 33-44. (3)42 و loose sand", Soils and Foundations ...
Imam, S. M. R., Morgenstren, N. R., Robertson, P. K, ...
constitutive model for liquefiable sand", Canadian Geotechnical Journal, Vol. 42, ...
_ "Modeling the constitutive behavior of sand for the analaysis ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "مقایسه دو مدل رفتاری در تحلیل تنش-کرنش شیب ماسه ای در اثر بالا آمدن سطح آب" توسط مسعود خبازیان، د انشجوی کارشناسی ارشد ژئوتکنیک دانشگاه صنعتی امیرکبیر؛ سیدمحمدرضا امام، ا ستادیار دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست، دانشگاه صنعتی امیرکبیر نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی اولین کنفرانس ملی مهندسی ژئوتکنیک پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله شیب ماس های، تحلیل تنش-کرنش، مدل رفتاری امام، مدل موهرکولمب، نرم افزار فلک هستند. این مقاله در تاریخ 9 بهمن 1392 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 621 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که بسیاری از خاکریزهای ساخته شده از مصالح ماسه ای شل مستعد ناپایداری هستند. یکی از علل ناپایداری، نفوذ آب و یا بالا آمدن سطح آب درآنها در اثر عواملی همچون بارندگی، ترکیدن لوله و ... است که می تواند منجر به کاهش مقاومت برشی خاک، ناپایداری و گسیختگی شیب گردد.به این پدیده روانگرایی می گویند. در این حال اگر افزایش ... . برای دانلود فایل کامل مقاله مقایسه دو مدل رفتاری در تحلیل تنش-کرنش شیب ماسه ای در اثر بالا آمدن سطح آب با 9 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.