ناروا ستیزی در شعر معاصربا محوریت «معرفی، نقد و تحلیل شعر شاعران معاصر»
محل انتشار: همایش کشوری افسانه
سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 803
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
MYTHICAL01_002
تاریخ نمایه سازی: 9 بهمن 1392
چکیده مقاله:
شعر فارسی از ابتدا تا حال رسالت عظیمی بر عهده داشته و دارد . مبارزه با ظلم و ستم، اعتراض در هر گونه ناروایی، دعوت به عدالت و خدمت به مردم مخصوصاً طبقات پایین و آسیب پذیر از رسالت های شعر فارسی است . شعر معاصر هم، از این رسالت شانه خالی نکردهاست. در دوران استبدادی رژیم پهلوی، شاعران بزرگی همچون : پروین اعتصامی، نیما یوشیج، مهدی اخوان ثالث، فریدون مشیری و هوشنگ ابتهاج تلاش کرده اند با زبان نمادین شعر در مقابل ظلم و ستم و خفقان دوران سلطنت پهلوی بایستند و در حد توان خود با آن مبارزهنمایند. بعد از پیروزی انقلا ب اسلامی جامعه ی ایرانی در اثر شیطنت ها و دخالت های دشمنان قسم خورده ی خارجی و ابر قدرت ها و هشت سال دفاع مقدس و همچنین مخالفت های دشمنان قسم خورده ی داخلی، دچار نوعی رخوت و آشفتگی شده و آن طور که باید حکومت ارزشمند اسلامی نتوانسته است، چهره ی صمیمی و واقعی خود را نشان بدهد . در این مورد هم، شاعران بزرگی همچون : دکتر قیصر امین پور، محمدعلی بهمنی، سیدحسن حسینی و ... با زبان شعر بر وضع موجود در جامعه اعتراض کرده اند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
احمد احمدی
کارشناس ارشد ادبیات فارسی، مدرس در آموزش و پرورش و آموزش عالی، عضو هیئت اجرایی انجمن علمی- آموزشی معلمان ادبیات استان آذربایجان شرقی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :