به کارگیری روش های برسنجی چندمتغیره در شناسایی ترکیب های موثر در فعالیت ضدمیکروبی برگ گیاه گردو با استفاده از روش کروماتوگرافی مایع-طیف سنجی جرمی
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 51
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_NSMSI-40-4_023
تاریخ نمایه سازی: 7 خرداد 1404
چکیده مقاله:
برگ گیاه گردو دارای ویژگی های ضداکسایشی، ضدقارچی و ضدمیکروبی خوبی می باشد. در این مطالعه، برگ گیاه گردو از منطقه های گوناگون ایران جمع آوری شد و سپس عصاره آن به وسیله ی دستگاه کروماتوگرافی مایع با عملکرد بالا-طیف سنجی جرمی مورد تجزیه قرار گرفت. ویژگی های ضدمیکروبی عصاره برگ گیاه گردو به وسیله باکتری های گرم مثبت استافیلوکوکوس اروئوس(ATCC۲۹۷۳۷) و باسیلوس سوبتیلیس(ATCC۶۶۳۳)، باکتری گرم منفی اشرشیاکلای(ATCC۱۰۵۳۶) و مخمر کاندیدا آلبیکانس(ATCC۱۰۲۳۱) ارزیابی شد و پیک های مسئول ویژگی ضدمیکروبی با استفاده از چندین روش برسنجی چندمتغیره ی خطی، شناسایی شد. نتیجه های این روش ها به صورت نمودارهای برازش نمایش داده شدند که در آن ها پیک های ایجادکننده ویژگی ضدمیکروبی دارای ضریب برازش منفی هستند. روش برازش اجزای مستقل به دلیل سادگی، تفسیرپذیری بهتر ضریب های برازش و تکرارپذیری بالا، برای نشان دادن ترکیب های مسئول فعالیت ضدمیکروبی درنمونه ها ترجیح داده می شود. سرانجام برای مشخص کردن ساختار شیمیایی ترکیب های شناخته شده در فعالیت ضدمیکروبی، از روش کروماتوگرافی مایع با عملکرد بالا- طیف سنج جرمی استفاده شد.
کلیدواژه ها:
برگ گیاه گردو ، کروماتوگرافی مایع با عملکرد بالا- طیف سنجی جرمی ، ترکیب های مسئول ویژگی ضدمیکروبی ، برازش اجزای مستقل
نویسندگان
سعید معصوم
گروه شیمی تجزیه، دانشکده شیمی، دانشگاه کاشان، کاشان، ایران
ناصر صمدی
دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
بهاره مهرآرا
دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
زهره زهرایی
گروه زیست شناسی سلولی و مولکولی، دانشکده شیمی، دانشگاه کاشان، کاشان، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :