ردیابی الودگی یروس وای سیب زمینی در گیاه Capsicum annuum با استفاده از واکنش زنجیره ای پلیمراز

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 754

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CIGS12_1037

تاریخ نمایه سازی: 5 بهمن 1392

چکیده مقاله:

ویروس وای سیب زمینی گونه شاخص جنس پرتیویروس از خانواده پوتیوبریده بوده و در گیاهان خانواده بادنجانیان (سولاناسه) موجب بیماری و کاهش محصول می گردد. فلفل از جمله میزبانهای مهم این ویروس بوده و آلودگی به این ویروس موجب بدشکلی برگ و میوه و کاه رشد و محصول گیاه می شود. تاکنون بررسی در خصوص احتمال حضور این ویروس و آلودگی آن در مزارع فلفل کشور بعمل نیامده است. در این بررسی تعداد 14 نمونه برگی با ع لائم موزائیک، پیسک، پیچیدگی و بدشکلی از مزارع فلفل منطقه جیرفت استان کرمان در اسفند 1389 جمع آوری شد. ریبونوکلئیک اسید (آر.ان.ای) کل این نمونه ها با استفاده از محلول تجاری تریوینجنت (سیگما، آمریکا) استخراج شده و احتمال آلودگی آنها به PVY با استفاده از روش آر.تی.پی.سی.آر و بکمک آغازگرهای اختصاصی در تعدادی از نمونه ها، نشان دهنده آلودگی آنها به ویروس PVY بود. مایه زنی مکانیکی عصاره این نمونه ها به روی گیاهان ارقام وایتبارلی و سامسون توتون Physalis floridana, Nicotiana tabacum و Capsicum annuum بعد از حدود دو هفته موجب بروز علائم موزائیک، پیسک و بدشکلی برگ شده و سیستمیک شدن ویروس در آنها بکمک روش آلایزا تأئید شد، این اولین گزارش از ردیابی مولکولی ویروس وای سیب زمینی بکمک روش آر.تی.پی.سی.آر در مزارع فلفل در ایران می باشد. استفاده از تکنیک حساس و دقیق پی.سی.آر در ردیابی آلودگی به ویروس PVY از اهمیت خاصی در م دیریت این بیماری در مزارع فلفل برخوردار است.

کلیدواژه ها:

ویروس وای سیب زمینی ، فلفل ، آر.تی.پی.سی.آر ، دریابی

نویسندگان

رضا پوررحیم

بخش تحقیقات ویروسهای گیاهی، موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور

شیرین فرزادفر

بخش تحقیقات ویروسهای گیاهی، موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • : 1- Clark, M. F., Adams, A. N., 1977. Characteristics ...
  • _ 2- Farzadfar, Sh., Pourrahim, R., Golnaraghi, A. R., 2002. ...
  • : s- king, A. M. Q., Adams, M. J., Carestens, ...
  • : 5- Sutic, D. D., Ford, R. E., Tosic. 1999., ...
  • نمایش کامل مراجع