بررسی الگوی بیان ژن عامل تلخی تأخیردار میوه مرکبات در دو گونه از مرکبات شمال ایران
محل انتشار: دوازدهمین کنگره ژنتیک ایران
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 800
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
CIGS12_1012
تاریخ نمایه سازی: 5 بهمن 1392
چکیده مقاله:
طعم مناسب یکی از مهمترین عواملی است که کیفیت عصاره مرکبات را تعیین می کند.به طور طبیعی و به صورت تدریجی در عصاره بسیاری از مرکبات ترکیبات تلخی تولید می شود که محصول تولیدی را کم کیفیت و حتی بی مصرف می کند. مهمترین ترکیب تلخ عصاره مرکبات لیمونین است. مطالعات مختلف نشان داده است که آنزیم لیمونوئید گلوکوزیل ترنسفراز توانایی کاستن از پتانسیل تولید لیمونین در میوه ها را دارد. در تحقیق حاضر الگوی بیان این ژن در گونه شیرین نارنگی ساتسوما و گونه تلخ لیمو شیرین بررسی و با هم مقایسه گردید. با توجه به تشابه کامل توالی cDNA این ژن در دو گونه ذکر شده به نظر می رسد بیان زود هنگام ژن LGTase در نارنگی ساتسوما باعث اهش پتانسیل ایجاد لمونین در این گونه می گردد. همچنین در لیموشیرین ممکن است به علت باین دیرهنگام و تأخیر در بیان ژن LGTase پتانسیل تلخی افزایش یافته باشد و این میوه مستعد به تلخ شدن شده باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
فریبرز زارع نهندی
استادیار گروه باغبانی دانشگاه تبریز
سامان حسینخانی
دانشیار گروه بیوشیمی دانشگاه تربیت مدرس
ذبیح الله زمانی
استاد گروه باغبانی دانشگاه تهران
اسد اسدی آبکنار
استادیار موسسه تحقیقات بیوتکنولوژی کشاورزی شمال کشور
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :