مقایسه ی چند شکلی طولی قطعات برشی (RFLP) 1800 جفت باز از خوشه ژنی آر.ان.ای ریبوزومی در فیتوپلاسماهای عامل جاروک یونجه و فیلودی گل همیشه بهار
محل انتشار: دوازدهمین کنگره ژنتیک ایران
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 853
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
CIGS12_0945
تاریخ نمایه سازی: 5 بهمن 1392
چکیده مقاله:
جاروک یونجه مهمترین بیماری فیتوپلاسمایی در استان یزد می باشد که از گسترش و پراکندگی زیادی برخوردار است. از سال 1385 در کلکسیون گیاهان زینتی وابسته به مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان یزد در شهرستان صدوق که در نزدیکی مزارع یونجه با آلودگی بالای جاروک بود بیماری فیلودی گل همیشه بهار مشاهده ماهیت فیتوپلاسمایی آن اثبات شد. مقایسه ی هضم آنزیمی محصول PCR مستقیم با جفت آغازگر P1/P7 (1800 جفت باز از خوشه ژنی اران ای ریبوزومی) که با استفاده از آنزیم های Mse1, HaeIII, Hinf1, Alu1 و Rsa1 انجام شد نشان داد که فیتوپلاسماهای عامل فیلودی گل همیشه بهار و جاروک یونجه از یکدیگر قابل تفکیک نیستند و هر دو متعلق به گونه ی پیشنهادی Candidatus phytoplasma aurantifolia می باشند. با توجه به نتایج این آزمایش و اطلاعات قبلی در زمینه ی آزمون الایزا با آنتی بادی چندهمسانه ای جاروک یونجه و مقایسه ی هضم آنزیمی محصول پی سی آر دو مرحله ای با ؛ازگرهای R16F2n/R16R2 (1200 جفت باز) به نظر می رسد ماهیت فیلودی گل همیشه بهار و جاروک یونجه یکسان باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سیدعلیرضا اسمعیل زاده حسینی
بخش تحقیقات گیاه پزشکی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان یزد
محمد صالحی
بخش تحقیقات گیاه پزشکی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :