همبستگی بدرفتاری روانشناختی دوران کودکی و اعتیاد به بازی های آنلاین با نقش میانجیگری پذیرش و عمل
محل انتشار: مجله مدیریت ارتقای سلامت، دوره: 13، شماره: 5
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 8
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JHPM-13-5_009
تاریخ نمایه سازی: 6 خرداد 1404
چکیده مقاله:
مقدمه: اعتیاد به بازی های آنلاین بر سلامت جسمی و روانی نوجوانان تاثیر منفی می گذارد. علائم اعتیاد به بازی های آنلاین در نوجوانان در سنین مدرسه قابل مشاهده است. پژوهش حاضر با هدف تعیین همبستگی بدرفتاری روانشناختی دوران کودکی و اعتیاد به بازی های آنلاین با نقش میانجیگری پذیرش و عمل انجام شد.
روش کار : روش پژوهش از نوع توصیفی-همبستگی است. جامعه آماری شامل کلیه دانش آموزان (نوجوانان) دختر و پسر دوره اول متوسطه آموزش و پرورش شهرستان بستک هرمزگان بود که در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ به تحصیل اشتغال داشتند که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای چند مرحله ای تعداد ۳۳۷ تن به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها شامل پرسشنامه جمعیت شناختی، "مقیاس اعتیاد به بازی های آنلاین "(Online Game Addiction Scale)،" سیاهه بدرفتاری روانشناختی "(Psychological Maltreatment Inventory) و" پرسشنامه پذیرش و عمل- ۲ "(Acceptance and Action Questionnaire-II) بود. روایی محتوایی ابزارها با روش کیفی و پایایی با روش همسانی درونی با محاسبه ضریب آلفا کرونباخ اندازه گیری شد. داده ها با نرم افزار اس پی اس اس نسخه ۲۰ و نرم افزار آموس نسخه ۲۰ تحلیل شد.
یافته ها: عدم پاسخ گویی هیجانی، طرد کردن/ترساندن، غیراخلاقی/صادقانه نبودن، پرتوقع/انعطاف ناپذیری، منزوی سازی به ترتیب از مولفه های " سیاهه بدرفتاری روانشناختی "با مقدار ضریب ۴۸/۰، ۴۱/۰، ۲۸/۰، ۳۱/۰ و ۳۵/۰ به صورت مستقیم با اعتیاد به بازی های آنلاین همبستگی مثبت معناداری دارند (۰۰۱/۰ نتیجه گیری: بدرفتاری روانشناختی دوران کودکی به صورت مستقیم و غیرمستقیم با میانجیگری پذیرش و عمل با اعتیاد به بازی های آنلاین همبستگی معناداری دارند. لذا به مسئولین آموزش و پرورش پیشنهاد می شود به منظور کاهش اعتیاد به بازی های آنلاین دوره های آموزشی شیوه های ارتباطی صحیح والدین با فرزندان ویژه والدین و دوره های آموزشی راهبردهای مطلوب شناختی در هنگام رویدادهای تنش زا ویژه دانش آموزان اجرا شود.
کلیدواژه ها:
Online Game Addiction ، Childhood Psychological Maltreatment ، Acceptance and Action ، Adolescents. ، اعتیاد به بازی های آنلاین ، بدرفتاری روانشناختی دوران کودکی ، پذیرش و عمل ، نوجوانان.
نویسندگان
محمد هرنگ زا
Mohaghegh Ardabili University
نادر حاجلو
Mohaghegh Ardabili University
محمد نریمانی
Mohaghegh Ardabili University
سجاد بشرپور
Mohaghegh Ardabili University
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :