بررسی اثر زمان و غلظت های مختلف نانوذرات نقره بر کنترل آلودگی های قارچی و باکتریایی کشت این ویتروی کاپیتول ژربرا (Gerbera Jamesonii)
محل انتشار: دوازدهمین کنگره ژنتیک ایران
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,025
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
CIGS12_0727
تاریخ نمایه سازی: 5 بهمن 1392
چکیده مقاله:
آلودگی های میکروبی از اساسی ترین مشکلات در فرایند کشت بافت می باشد و تاکنون روش ه ای مختلفی جهت به حداقل رساندن آنها مورد بررسی قرار گرفته است. مشکل بروز آلودگی های میکروبی مختلف در کشت درون شیشه ای ژربرا نیز از مشکلات توسعه آن می باد. پژوهش حاضر نیز به منظور ارزیابی اثر نانوذرات نقره و غلظت های مختلف آن بر کنترل آلودگی های قارچی و باکتریایی در کشت درون شیشه ای کاپیتول ژربرا صورت گرفت. در این بررسی 16 تیمار ضد عفونی شامل ضدعفونی با هیپوکلریت سدیم و سپس تیمار با چهار غلظت مختلف نانوذرات نقره (25، 50، 100 و 200 پی پی ام) در چهار زمان متفاوت شناور کردن ریز نمونه ها (15، 30، 60 و 180 دقیقه) در محلول نانوذرات نقره، ضدعفونی با دو تیمار شاهد که شامل ضدعفونی با استفاده از هیپوکلریت سدیم به تنهایی و با استفاده از هیپوکلریت سدیم توام با کلرید جیوه بودند، مورد ارزیابی قرار گرفت. سپس ریزنمونه ها در محیط کشت MS با ترکیب هورمونی اختصاصی کشت شدند. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که بین تیمارهای مختلف و شاهد، تفاوت معنی داری از نظر کنترل آلودگی و جود دارد. تیمار 200 پی پی ام با بروز کمترین آلودگی نسبت به سایر تیمارها برتر بود و ضمن نداشتن اثر نامطلوب بر فرآیند باززایی ریز نمونه ها، باعث کنترل موفق آلودگی های باکتریایی و قارچی گردید. با توجه به بروز درصد بالای آلودگی در کشت بافت ژریرا با استفاده از روش های مرسوم و همچنین خطرات استفاده از کلرید جیوه جهت این امر، لذا به نظر می رسد بتوان از این تیمار برای کاهش قابل توجه آلودگی های میکروبی کشت درون شیشه ای کاپیتول ژربرا استفاده کرد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مسعود فخرفشانی
دانشجوی دکترای، گروه بیوتکنولوژی و به نژادی گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
عبدالرضا باقری
استاد، گروه بیوتکنولوژی و به نژادی گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
احمد شریفی
عضو هیئت علمی، گروه پژوهشی کشت بافت و ریز ازدیادی گیاهان، جهاد دانشگاهی مشهد
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :