ارتباط بین ویژگی های کمیته حسابرسی و حق الزحمه های غیرعادی حسابرسی با تاکید بر هزینه های نمایندگی
فایل این مقاله در 34 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
تاریخ نمایه سازی: 3 خرداد 1404
چکیده مقاله:
هدف: ساختارهای کمیته حسابرسی در نظارت بر فرایند گزارشگری مالی به ویژه بعد از رسوایی های مالی در شرکتهای بزرگ از اهمیت ویژه ای برخوردار است. به علاوه ، کمیته حسابرسی مسئولیت نظارت بر کار حسابرسان، تعیین حجم و حدود رسیدگی ها و نیز نظارت بر تعیین حق الزحمه های حسابرسان را بر عهده دارد. هدف پژوهش حاضر، مطالعه ارتباط بین ویژگی های کمیته حسابرسی و حق الزحمه های غیرعادی حسابرسی با تاکید بر هزینه های نمایندگی است.
روش شناسی: روش پژوهش حاضر، توصیفی و همبستگی بوده است. جامعه آماری این پژوهش شامل شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در دوره زمانی سال های ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۱ می باشد. به این منظور، سه فرضیه اصلی و شش فرضیه فرعی تعریف شده و داده های مربوط به ۱۲۸ شرکت عضو بورس استخراج و تحلیل شدند.
یافته ها: نتایج نشان می دهد که اندازه کمیته حسابرسی، تخصص مالی و استقلال اعضای کمیته حسابرسی با حق الزحمه غیرعادی حسابرسی ارتباط منفی دارند. همچنین، نتایج گویای وجود ارتباط مثبت بین هزینه های نمایندگی و حق الزحمه غیرعادی حسابرسی است. به علاوه، با افزایش هزینه های نمایندگی، شدت ارتباط منفی بین اندازه کمیته حسابرسی، استقلال و تخصص مالی اعضای کمیته حسابرسی با حق الزحمه غیرعادی نیز افزایش می یابد.
دانش افزایی: اثربخشی کمیته حسابرسی از بعد تعداد اعضا، تخصص مالی و استقلال اعضا موجب تعیین صحیح و منصفانه حق الزحمه های حسابرسی می شود و از پیامدهای نامطلوب پرداخت حق الزحمه های پایین تر و بالاتر از حد مورد انتظار متناسب با حجم کار حسابرسی می کاهد و اهمیت این موضوع در شرایط وجود تضادهای نمایندگی در شرکت ها، به مراتب زیاد می باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
گروه حسابداری، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران
دانش آموخته کارشناسی ارشد حسابداری، موسسه آموزش عالی میزان، تبریز، ایران