نقش فناوری اطلاعات جغرافیایی (GIS) در کنترل و توسعه امنیت شهری (مطالعه موردی: شهر قزوین)
محل انتشار: اولین همایش GIS شهری
سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 6,694
فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
CUG01_011
تاریخ نمایه سازی: 25 دی 1385
چکیده مقاله:
اهمیت کاربرد فناوری اطلاعات در مدیریت شهری با توجه به وجود مسائل مختلف در سیستم های شهری امری ضروری و اجتناب ناپذیر می باشد. در بین مسائل مختلف ، امنیت جایگاه ویژه ای در آرامش و زندگی خوب شهری خواهد داشت. امنیت از نیازهای اساسی انسان است که نحوه ی پاسخگویی به آن تاثیر مستقیم در ارضای نیازهای دیگر او دارد. انسان همیشه در طول تاریخ سعی در پاسخگویی به این نیاز داشته است، ساختن ابزار آلات دفاعی، ایجاد تاسیسات تدافعی و نظامی در سکونتگاه ها و شهرها، تشکیل نیروی نظامی و ... برخی از اقدامات او برای حفظ امنیت فردی و اجتماعی اش بوده است.
امروزه با گسترده و پیچیده شدن جوامع موضوع امنیت ابعاد گسترده و پیچیده ای به خود گرفته است . شناخت و کنترل امنیت در شهرها نگاه دقیق و همه جانبه ای را می طلبد تا بتواند ابعاد گوناگون امنیت را درک و به کشف ارتباط های پنهان میان آن ابعاد در سطوح بپردازد. در این میان سیستم های اطلاعات جغرافیایی GIS می تواند به عنوان پشتیبانی قدرتمند از مراحل شناخت تا تجزیه تحلیل و تصمیم گیری در زمینه ی امنیت به کار گرفته شوند. با توجه به عنوان و نگرش خاص به امنیت شهری، در این مقاله سعی شده است تا قابلیت های فناوری اطلاعات و سیستم اطلاعات جغرافیایی GIS جهت ساماندهی به مدیریت برنامه ریزی شهری بویژه با دیدگاه های ایجاد امنیت در ابعاد مختلف بررسی شود و در نهایت به صورت نمونه در شهر قزوین مورد ارزیابی و مطالعه قرار گیرد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مجتبی رفیعیان
عضو هیات علمی گروه شهرسازی دانشگاه تربیت مدرس تهران
محمدرضا سرداری
کارشناس ارشد شهرسازی دانشگاه تربیت مدرس
رها پولادی
دانشجوی کارشناس ارشد شهرسازی دانشگاه تربیت مدرس
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :