ارتباط نگرش به ابعاد سالمندی و تعیین نقش پیش بینی کنندگی آن بر سلامت عمومی سالمندان

سال انتشار: 1404
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 231

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_PAHM-24-2_004

تاریخ نمایه سازی: 28 اردیبهشت 1404

چکیده مقاله:

مقدمه: نوع نگرش به سالمندی از جمله مولفه های تاثیر گذار بر سلامت عمومی سالمندان است. به صورتی که اولین گام برای مشخص کردن نوع اقدامات و امکانات مورد نیازسالمندان، پی بردن به نوع نگرش فرد به هر یک از ابعاد سالمندی و تاثیر آن برسلامت عمومی سالمندان است. هدف از انجام این مطالعه بررسی ارتباط نگرش به ابعاد سالمندی و تعیین نقش پیش بینی کنندگی آن بر سلامت عمومی سالمندان بود مواد و روش کار: مطالعه حاضر توصیفی تحلیلی، از نوع همبستگی بود، جامعه آماری در آن ۱۵۶ نفر از سالمندان مراجعه کننده به ۶ مرکز جامع سلامت شهرستان سبزوار در بازه زمانی ۶ ماهه بودند که به روش تصادفی خوشه ای یک مرحله ای انتخاب شدند. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه های سنجش نگرش به سالمندی و پرسشنامه سلامت عمومی سالمندان جمع آوری شده، و با نرم افزار ۱۲Stata  و استفاده از آزمون آماری رگرسیون خطی چند گانه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت یافته ها: نتایج مطالعه حاضر نشان داد که میانگین (انحراف معیار) نمره نگرش به سالمندی و سلامت عمومی به ترتیب ۰/۵۱± ۷۸/۰۷ ، ۰/۷۱ ±۲۰/۱۸ است. بر اساس تحلیل های انجام شده در این مطالعه بین بعد جسمانی، بعد روحی روانی و بعد مشکلات روانی اجتماعی سالمندی با سلامت عمومی ارتباط معنی دار مشاهده شد. نتیجه گیری: بر اساس نتایج مطالعه حاضر می توان چنین استنباط کرد که با ایجاد و یا ارتقای انگیزه در سالمندان در جهت داشتن نگرش مثبت به ابعاد جسمانی، روحی، روانی و روانی- اجتماعی سالمندی می تواند سالمندان را در جهت ارتقای کیفیت زندگی پویاتر نموده و سطح سلامت عمومی آنها را افزایش داد.

نویسندگان

طاهره توفیقیان

Department of Nursing, School of Nursing and Midwifery, Sabzevar University of Medical sciences, Sabzevar, Iran

محمد رضا جانی

Department of Nursing, Ferdows Faculty of Medical Sciences, Birjand University of MedicalSciences, Birjand, Iran

حسین میامی

Department of Nursing, Bojnord Faculty of Medical Sciences, Bojnord, Iran

علی عابدی

Department of Nursing, Bojnord Faculty of Medical Sciences, Bojnord, Iran

رحیم اکرمی

Department of epidemiology & biostatistics, School of public health, Sabzevar University of Medical Sciences, Sabzevar, Iran

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Yaylagul NK, Antony TS. Ageing: The Common Denominator? . Journal ...
  • Hosseini S, Zabihi A, Jafarian Amiri S, Bijani A. The ...
  • Asadi Brojeni Sh, Ilali ES, Taraghi Z, Mousavinasab N, Bijani ...
  • نمایش کامل مراجع