برآورد تنوع ژنتیکی و فنوتیپی ژنوتیپ های کلزا با استفاده از نشانگرهای بیوشیمیایی
محل انتشار: دوازدهمین کنگره ژنتیک ایران
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 667
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
CIGS12_0157
تاریخ نمایه سازی: 5 بهمن 1392
چکیده مقاله:
کلزا (Brassica napus) یکی از گیاهان روغنی می باشد که به شرایط متفاوت محیطی سازگار می باشد. یکی از روشهای سریع جهت بررسی مقاومت به خشکی استفاده از نشانگرهای بیوشیمیایی است. از طرفی بررسی میزان تنوع ژنتیکی یکی از گام های اساسی در اجرای برنامه های به نژادی است. بر این اساس 15 ژنوتیپ کلزا در سه سطح خشکی تیمار داده شد و بعد از سنجش معیارهای بیوشیمیایی تنوع ژنتیکی و فنوتیپی ژنوتیپ ها محاسبه شد. بر اساس نتایج ضریب تنوع ژنتیکی برای صفات مهمی مانند پایداری غشاء سلولی (MSI) و آنزیم آنتی اکسیدانت سوپراکسید دیسموتاز (SOD) به ترتیب 36 و 35 می باشد که نشان دهنده ی وجود تنوع ژنتیکی در بین نمونه های مورد مطالعه برای این صفات می باشد. انتخاب ژنوتیپ ها بر اساس معیارهای بیوشیمیایی سوپر اکسید دیسموتاز (SOD)، مالون دی آلدهید (MDA)، پایداری غشاء سلولی (MSI)، میزان نشت یونی (EL) که دارای قابلیت توارث و ضریب تغییرات ژنتیکی بالایی هستند مناسب می باشد و می تواند بهره ژنتیکی ژنوتیپ ها در نسل های بعد را به همراه داشته باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
امید دهشیری
دانشجوی کارشناسی ارشد سابق اصلاح نباتات
حسن پاک نیت
دانشیار بخش زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه شیراز
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :