سال انتشار: 1386
محل انتشار: کنفرانس فیزیک ایران 1386
کد COI مقاله: IPC86_327
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 1,462
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
متن کامل (فول تکست) این مقاله منتشر نشده و یا در سایت موجود نیست و امکان خرید آن فراهم نمی باشد.
مشخصات نویسندگان مقاله گذر از طبیعیات ارسطوئی به فیزیک امروز
چکیده مقاله:
نجوم به معنای بررسی احوال آسمان، تا زمان بطلیموس و ابرخس کم و بیش به صورت علم دقیق در آمده بود . انـسان کنجکاو با مشاهده حرکات ثوابت و سیارات و خورشید و ماه به نظم حاکم بـر آسـمان پـی بـرده بـود و مـی توانـست رخ دادهای نجومی، نظیر خسوف ها و کسوف ها و مقارنه ها و مقابله ها، را با دقت قابل تحسینی پیش بینی کنـد . هندسـه نخستین نیز که زاده کاربردهای روزمره معماری و مساحی بود، از همان زمان ها دقیق و مبتنی براصول موضـوعه شـده بود و د ر چارچوب منطق خاص خود مسیر تکاملی آرامی را می پیمود . هندسه سده های اول تا پانزدهم میلادی از چنان قدرت و صلابتی برخوردار بود که منجمین بدون آن نمی توانستند نظم حاکم بر احوال آسمان را بیان کننـد و حـوادث آن را پیش بینی کنند .
در مورد طبیعیات دیگر، که درک ماهیت اجسام و اجرام و حیوان و انسان و به طـور کلـی عـالم و ورای آن را وجهـه همت خود قرار داده بود، وضع چنین نبوده است . در طبیعیات ارسطوئی که تا سده های 15 و 16 میلادی فکر و ذکر ریز بین ترین اندیشه وران شرق و غرب را به خود مشغول کرده بود، بارقه هائی از واقعیات مشاهداتی دیده می شد . ولی این طبیعیات هیچ وقت مانند نجوم و ریاضیات به صورت علوم مبتنی بر اصول موضوعه درنیامدند . بخشهائی از آن کـه از جواهر و اعراض و نظایر آن ها صحبت می کردند کلاً نازا بودند . راهی برای آزمودن درسـتی و نادرسـتی احکـام خـود نشان نمی دادند . بخشهای دیگری از آن، که از ماده و خواص آن سخن می گفتنـد، نـشانه هـائی از واقعیـات قابـل درک داشتند . ولی این نشانه ها بسیار اندک و تنگ دامن بودند . توانائی پیش بینی نداشـتند . و بـالاتر از همـه صـنعت آفـرین نبودند .
چرا هندسه و نجوم، کم و بیش از دو هزار سال پیش، به صورت دانش های دقیق درآمدند ولی طبیعیات تا زمان های گالیله و نیوتن ( قرن شانزدهم میلادی ) چنین فرصتی نیافتند؟ پاسخ من به این سوال موضوع سخنرانی ام را تشکیل می دهد
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا IPC86_327 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/22636/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:ثبوتی، یوسف،1386،گذر از طبیعیات ارسطوئی به فیزیک امروز،کنفرانس فیزیک ایران 1386،یاسوج،https://civilica.com/doc/22636
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1386، ثبوتی، یوسف؛ )
برای بار دوم به بعد: (1386، ثبوتی؛ )
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- مقایسه و محاسبه میزان افت فشار و سطح صدا در مجرای ورودی هوای موتور خودرو
- طراحی صدای پوشش دهنده اطلاعاتی بر مبنای الگوی گفتار برای ایجاد حریم خصوصی در فضاهای پلان باز
- پایش وضعیت و تشخیص عیوب ترکیبی سیستم الکتروموتور و گیربکس در حوزه فرکانس؛ مطالعه موردی: تجهیزات دوار کارخانه فولاد بافق
- بررسی علل ارتعاشات بالا و تحلیل اجزاء محدود فن مکنده کوره ریفرمر
- بررسی انواع نقص عملکردی در میراگر های رئومغناطیسی و مدل سازی آنها
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.