رابطه ی سرمایه اجتماعی، سلامت عمومی و حاکمیت با مکانیسم های ثروت آفرینی در اقتصاد های با سطح رفاه متوسط
محل انتشار: فصلنامه رفاه اجتماعی، دوره: 25، شماره: 96
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 9
فایل این مقاله در 31 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_REFA-25-96_003
تاریخ نمایه سازی: 21 اردیبهشت 1404
چکیده مقاله:
مقدمه: مکانیسم هایثروت آفرینی، فرآیندهایی چندوجهی و پیچیده هستند که از عوامل گوناگونی تاثیر می پذیرند. پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطهی سرمایهاجتماعی، سلامتعمومی و حاکمیت با مکانیسم هایثروتآفرینی در اقتصادهای با سطح رفاه متوسط انجام شده است.
روش: این پژوهش از نوع کاربردی و با روش توصیفی-تحلیلی، با استفاده از تحلیل رگرسیون داده های تابلویی، در۷۱ کشور منتخب با سطح رفاه متوسط برای سالهای ۲۰۰۷ تا ۲۰۲۳ انجام شده است. متغیر وابسته مکانیسم های ثروتآفرینی و متغیرهای مستقل شامل سرمایهاجتماعی، سلامتعمومی، حاکمیت، آزادیشخصی و تحصیلات است که از داده های موسسه لگاتوم استخراج شدهاند.
یافته ها: نتایج حاصل از برآورد الگوی رگرسیونی نشان داد که سرمایهاجتماعی برابر با ۲/۴ درصد، سلامتعمومی برابر ۷/۳ درصد و حاکمیت برابر ۵/۲۰ درصد تاثیر مثبت و معناداری بر مکانیسم هایثروت آفرینی در کشورهای منتخب داشتهاند. در مقابل، آزادیشخصی برابر ۲/۱ درصد تاثیر منفی و معناداری بر این مکانیسم ها نشان داد. همچنین تحصیلات برابر ۲/۰ درصد، تاثیر غیرخطی و معنادار بر مکانیسم هایثروت آفرینی داشت.
بحث: بهبود شاخص سرمایهاجتماعی، سلامتعمومی و حاکمیت در کشورهای با سطح رفاه متوسط به بهبود مکانیسم های ثروت آفرینی منجر می شود. تاثیر منفی آزادیشخصی در این کشورها، منطبق با نظریه های نهادگرایی است و بر ضرورت بسترسازی نهادی تاکید دارد. تاثیر غیرخطی تحصیلات، نیز با مفهوم سرریز دانش سازگار بوده و بر اهمیت سرمایه گذاری هدفمند در آموزش عالی دلالت دارد. لذا، سیاست گذاران باید ضمن تقویت نهادها و سرمایهاجتماعی، به ارتقای سلامتعمومی و سرمایه گذاری موثر در آموزش عالی توجه کنند.
کلیدواژه ها:
social capital ، public health ، Wealth creation mechanisms ، dashboard data ، سرمایه اجتماعی ، سلامت عمومی ، مکانیسم های ثروت آفرینی ، داده های تابلویی
نویسندگان
Roya Akhavan Kharazian
Khomeinishahr Branch, Islamic Azad University, Isfahan, Iran
Bahar Hafezi
Khomeinishahr Branch, Islamic Azad University, Isfahan, Iran
Mostafa Rajabi
Khomeinishahr Branch, Islamic Azad University, Isfahan, Iran
Maryam Sharifdoust
Khomeinishahr Branch, Islamic Azad University, Isfahan, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :