مدل یابی معادلات ساختاری بررسی نقش میانجی احساس تنهایی در پیش بینی نوموفوبیا با توجه به سبک دلبستگی ایمن و راهبردهای سازگارانه تنظیم شناختی هیجان
سال انتشار: 1404
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 17
فایل این مقاله در 21 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_CPAP-23-1_007
تاریخ نمایه سازی: 20 اردیبهشت 1404
چکیده مقاله:
مقدمه: هدف از پژوهش حاضر بررسی مدلیابی معادلات ساختاری نوموفوبیا (بی موبایل هراسی) بر اساس سبک دلبستگی ایمن و راهبردهای سازگارانه تنظیم شناختی هیجان با نقش میانجی احساس تنهایی بود. روش: این مطالعه به روش توصیفی - همبستگی انجام شد. جامعه آماری پژوهش دانش آموزان دختر دوره دوم متوسطه مدارس دولتی شهر خرم آباد در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۳ به تعداد ۱۰۰۸۹ نفر بود. حجم نمونه با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای و با درنظرگرفتن امکان ریزش برخی پاسخ دهندگان افزایش تعمیم پذیری نتایج، ۴۰۰ نفر تعیین شد. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسش نامه نوموفوبیا (NMP-Q) یلدریم و کوریا (۲۰۱۵م)، خرده مقیاس دلبستگی ایمن از پرسش نامه سبکهای دلبستگی (AAI) هازن و شاور (۱۹۸۷م)، خرده مقیاس تنظیم شناختی هیجان سازگارانه از پرسش نامه تنظیم شناختی هیجانی (CERQ) گرانفسکی و کرایج (۲۰۰۶م) و مقیاس احساس تنهایی نسخه سوم (UCLA LS۳) راسل (۱۹۹۶م) بود. داده ها با استفاده از همبستگی پیرسون و مدل یابی معادلات ساختاری تحلیل شد. نتایج: یافته های پژوهش نشان داد که سبک دلبستگی ایمن و راهبردهای سازگارانه تنظیم شناختی هیجان اثر مستقیم و معناداری بر نوموفوبیا (بی موبایل هراسی) دارند. همچنین نتایج بیانگر آن بود که احساس تنهایی در رابطه بین سبک دلبستگی ایمن و راهبردهای سازگارانه تنظیم شناختی هیجان با نوموفوبیا نقش میانجی معناداری ایفا می کند. بحث و نتیجه گیری: بر اساس نتایج این پژوهش، پیشنهاد می شود که ارتباط این متغیرها در مداخلات مرتبط با بی موبایل هراسی دانش آموزان مورد توجه قرار گیرد. همچنین، می توان بر مبنای یافته های پژوهش، برنامه هایی برای پیشگیری، مداخله و کنترل بی موبایل هراسی تدوین و اجرا کرد.
کلیدواژه ها:
نوموفوبیا (بی موبایل هراسی) ، سبک دلبستگی ایمن ، راهبردهای سازگارانه ، تنظیم شناختی هیجان ، احساس تنهایی
نویسندگان
حدیث رشنو
دانشجوی کارشناسی ارشد روان شناسی عمومی، گروه روان شناسی، واحد بروجرد، دانشگاه آزاد اسلامی، بروجرد، ایران
علی سیاه منصوری
دکترای روان شناسی تربیتی، مدرس دانشگاه فرهنگیان، خرم آباد، ایران.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :